O gravidă de 38 de ani din Bacău a murit în spitalul județean din localitate, după ce aproape 24 de ore mai mulți medici nu ar fi știut să îi pună un diagnostic corect.

Este strigătul de disperare al logodnicului femeii. Bărbatul spune că cea pe care urma să o ia de nevastă luna viitoare, a fost tratată, inițial pentru o viroză, deși acuza dureri abdominale. Mai mult, ar fi fost investigată chirurgical abia după 12 ore de la internare, timp în care s-a știut că fătul ei era mort. Cazul este investigat de mai multe instituții.

Maria Cergan era însărcinată în luna a patra, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro.

La Spitalul Județean din Bacău a ajuns, în jurul orei 7 dimineața, la recomandarea unui medic care o monitoriza în privat pentru că avea dureri abdominale puternice și febră.

24 de ore mai târziu, iubitul ei a primit cumplita veste: Maria murise în spital.

Bărbatul le reproșează medicilor care au văzut-o că nu au știut să îi stabilească un diagnostic și să o trateze.

Ovidiu Pruteanu, iubitul femeii: „Faptul că au dat diagnostice total greşite. Au considerat-o o viroză iniţial, ba abdomen acut. Maria chiar mi-a zis când a fost transferată, că trei medici i-au zis că are cădere psihică. Ea acuza dureri de burtă, dar ei i-au spus că are o cădere psihică”.

Iubitul Mariei a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Poliție și Ministerul Sănătății și în anchetele deschise se verifică acuzațiile lui. Până acum s-a stabilit că în mai puțin de o oră din momentul în care femeia de 38 de ani a ajuns la spitalul din Bacău, medicul de gardă a constatat că inima pruncului ei nenăscut nu mai bate. A urmat prima ezitare – a recunoscut, astăzi, directorul medical al instituției.

Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău: „Medicul a întâmpinat o greutate în a-i expune, a-i exprima acest diagnostic dat fiind faptul că era o pacientă care își dorea foarte mult un copil.”

Cu fătul mort în corp, Maria a rămas internată cu febră. Un medic ginecolog și unul din secția de Terapie Intensivă care au consultat-o ulterior i-au pus primul diagnostic.

Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău: „Este adevărat că s-a suspicionat o viroză respiratorie peste situația de sarcina pe care avut-o.”

După câteva ore, însă, Maria a început să se simtă și mai rău iar medicii care i-au pus diagnosticul de viroză au cerut sprijin de la un coleg chirurg. Femeia a fost mutată – ulterior – în secția de chirurgie și dusă într-o sală de operație.

La terapie intensivă, Maria a intrat în stop cardio-respirator, dar doctorii au reușit să o resusciteze.
După cinci ore, inima i s-a oprit a doua oră, de această dată definitiv.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Recomandările redacției