Guvernul a alocat, săptămâna aceasta, prin Ministerul Dezvoltării, fonduri pentru co-finanţarea a 66 de instituţii publice de spectacole din ţară, între care Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Filarmonica de Stat Arad.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat zilele trecute şi prevede repartizarea unor sume prin Legea bugetului de stat pe 2021.

Concret, sunt alocaţi 133,9 milioane de lei pentru instituţii din 34 de judeţe, potrivit ebihoreanul.ro.

Suma repartizată reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 august 2021 pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea”, se arată într-o informare a Ministerului Dezvoltării.

Banii au fost alocaţi şi ca o formă de sprijin pentru autorităţile locale şi judeţene, care asigură finanţarea activităţii instituţiilor de cultură.

Pentru județul Arad, din cei 133.960.000 de lei, au fost alocate sumele de 2.219.000 lei pentru Filarmonica Arad și 2.453 de lei pentru Teatrul Clasic.

Recomandările redacției