Ia UTA în calcul și înscrierea în Liga a III-a? „Satelitul” ar trebui să alinieze în permanență 8 juniori

0
206

În sezonul 2016-2017, în limita locurilor disponibile, cluburile din Liga I, Liga 2 sau Liga Elitelor îşi pot înscrie o echipă „satelit” în competiţie, cu respectarea unor condiţii obligatorii stabilite în urma şedinţei de Comitet Executiv din martie 2016. Astfel, aceste echipe vor fi obligate să folosească pe toată durata meciului un număr de minimum trei jucători Under 19 plus cinci jucători Under 21.
În cazul în care această echipă se va retrage după ce s-a înscris oficial în competiţie sau dacă se va retrage sau va fi exclusă în timpul sezonului competiţional, atunci echipa de categorie superioară a clubului din Liga I sau II va fi pena­lizată cu 9 puncte. În cazul clubu­rilor din Liga Elitelor care ajung în această situaţie, acestea nu vor avea dreptul de a mai juca în compe­tiţia Liga Elitelor pentru o peri­oadă de trei sezoane competiţio­nale.
Așadar, UTA în calitate de divizionară secundă, dar și ca și club ce și-a anunțat participarea și în stagiunea următoare de Liga a Elitelor, poate profita de oferta Federației Române de Fotbal pentru a-și roda tinerii fotbaliști într-o competiție a seniorilor. Din acel moment e clar că nu se mai pune problema cedării fotbaliștilor sub formă de împrumut la Cermei, sau Pecica, cu toții vor fi ținuți pentru „satelit”, unii dintre ei urmând a avea dreptul de a evolua și în Liga a Elitelor.
Bineînțeles, e și un calcul legat de buget, ori echipa fanion a Aradului nu stă prea bine din acest punct de vedere. E greu să mai cheltuie bani și la Liga a III-a, deși în plus ar apărea doar deplasările mai lungi decât în primul eșalon județean și baremuri de arbitraj ceva mai mari. Apoi, după plecarea lui Stupar la Centrul de Excelență de la Deva ar trebui găsit un alt antrenor cu Licența A care să stea pe bancă, iar variantele arădene plauzibile nu sunt foarte multe. Doar Dan Oprescu, Ioan Herman și Adrian Abrudean nu au angajamente cu alte cluburi, în timp ce Florin Voinea e președinte la UTA și nu-și poate depăși atribuțiile fiind vorba despre un ONG.
Oricum, conducerea arădenilor trebuie să ia o decizie cât mai repede, teoretic până pe 20 iulie (termenul limită de înscriere în Liga III-a). În acest sens, ar mai trebui purtate discuții și cu oficialitățile locale din Șiria, pentru a afla dacă acestea ar fi dispuse să găzduiască competiții de un eșalon superior, sau, în caz contrar, probabil, se va opta pentru varianta Sânicolau Mic.
Ideea ar prinde și mai mult contur dacă „Bătrâna Doamnă” chiar va ajunge să-i ia locul Rapidului, așa cum tot mai multe voci susțin că       s-ar putea întâmpla cu condiția ca pe 21 iulie Tribunalul să nu aprobe ieșirea din faliment a Rapidului, iar LPF-ul va opta pentru o formație care să-i ia locul. Pe lângă argumentele prezentate de arădeni și făcute publice prin acel comunicat emis marți, a mai apărut unul la fel de puternic. În momentul în care în Liga I va fi reprimită ACS Poli, nu­mărul minim de formații promovate din Liga a II-a (respectiv două) nu va mai fi respectat. De urmărit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.