În acest sfârșit de săptămână a avut loc sărbătoarea comunei Tauț, care s-a întins pe parcursul a două zile. Duminică a avut loc cea de a XX-a ediție a sărbătorii Ieșitul la Țarină, o sărbătoare de tradiție în Tauț, care a strâns sute de locuitori din comună și nu numai într-o atmosferă de bucurie și sărbătoare.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Tauț, în parteneriat cu Consiliul Local Tauț și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean și cuprins o largă serie de momente folclorice. Pe scenă urcând Ansamblul de dansuri al Centrului Cultural Județean, coregraf Viorel Nistor, Zestrea Șagu și Druscelele din Bârsa. În cadrul aceluiași eveniment care simbolizează „Ieșitul la Țarină” adică celebrarea primului om care își lucră pământul în acea perioadă au urcat invitați speciali precum Paula Hrișcu și maestrul Petrică Pașca și artiști  precum Radu Vand, Viorica Mănăstire, Ioana Luguzan Roxin, Mihaela Pecican, Medeea Michnea, Dorel Brâncovan, Felicia Costa, Claudia Volentir, Alexandru Pop Zărăndan, Armina Sfei și formația Autentic.

„Ne bucurăm extrem de mult că am putut realiza un asemenea eveniment și totodată că au fost prezenți un număr foarte mare de oameni. Pe această cale le mulțumim colaboratorilor noștri Consiliul Local Tauț și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultrural Județean și totodată tuturor locuitorilor care s-au bucurat alături de noi”, ne-a povestit Florin Lela, primarul comunei Tauț.

Pe lângă Florin Lela, primarul comunei Tauț, la eveniment au fost prezente și alte oficialități precum Răzvan Cadar vicepreședintele Consiliului Județean Arad și Braiți Mircea primarul comunei Buteni.

De menționat este faptul că întreg evenimentul s-a desfățurat în Parcul Central Tauț, un loc superb protejat de razele soarelui de către copacii înalți ai parcului.

Primarul Florin Lela nu au uitat de cei mici, ziua de sâmbătăt fiind dedicată exclusiv copiilor. Trupa Țac-Pac a venit cu un program de teatru și divertisment, pe care copiii le-au savurat din plin. S-au mai bucurat de secretele vieții de militar, de plimbări cu poneiul, proiecție de film, ateliere de pictură și multe altele.

Video 1

Video 2

Video 3

 

Recomandările redacției