Souvenir de Herkulesbad este noul semnal sonor care precede anunțurile emise prin stația de sonorizare a gării CFR din stațiunea Băile Herculane, una dintre cele mai frumoase gări din România.

De mai bine de o săptămână, atenția publicului călător este atrasă prin ambianța sonoră declanșată de această melodie a cărei poveste trebuie spusă fiindcă este de-a locului, deși a fost creată de către un străin, conform expressdebanat.ro.

În Pavilionul muzical din parcul Central din Băile Herculane, vienezul Jakob Mathias Pazeller a dirijat timp de 10 ani, între 1896 -1906, Fanfara Regimentului nr. 33 de infanterie din Arad, iar în anul 1903 a creat valsul suvenir, readus la viață în vara acestui an, în același loc, de către nepotul muzicianului, invitat de onoare.

Compozitorul Jakob Pazeller, nepotul autorului valsului, a interpretat la pian, în premieră, în memoria bunicului său, valsul „Souvenir de Herkulesbad” . Momentul artistic a fost unul de excepție și a făcut parte din evenimentul pregătit de autorități, dedicat istoriei stațiunii bimilenare: Simpozionului Internațional „Herculane — arcade în timp”, desfășurat în luna iunie.

Compozitorul celebrului vals Souvenir de Herkulesbad, Jakob Mathias Pazeller, a mai fost omagiat de-a lungul anilor de comunitatea locală din Băile Herculane, care a decis ca prin Hotărârea Consiliului Local Băile Herculane nr. 49/30.05.2022, valsul Souvenir de Herkulesbad să devină imn oficial al orașului. Prelucrarea digitală a valsului Souvenir de Herkulesbad a fost făcută în Studiourile de înregistrare din Baden Baden, Germania.

sursa: expressdebanat.ro

IMNUL Souvenir de Herkulesbad POATE FI AUDIAT AICI: https://www.youtube.com/watch?v=IikELjIAB5A

Recomandările redacției