Înainte de Covid, Mureșelul ne forța să purtăm mască

0
425

De câteva zile, ne sună cetățeni din municipiul Arad, din zona Mureșelului, de care
s-a mai scris în ziarul nostru. Parcă pentru o perioadă de timp nu au mai fost aruncați în albia sa diferit tipuri de solvenți sau otrăvuri de o culoare albă ca laptele.
În timp ce noi fotografiam și filmam în zona cu pricina, au apărut mai mulți cetățeni care și-au spus oful. „Nu mai îndrăznim să deschidem geamul la camere să aerisim pentru că ne trezim cu mirosul insuportabil ce vine de la Mureșel”. Noi i-am întrebat de unde vine această culoare albicioasă și această mizerie ce emană mirosuri greu de suportat.
Câțiva cetățeni ne-au precizat că poluarea provine din zona spitalului și cei de la Garda de Mediu nu fac nimic pentru a sanitiza zona. „Suntem foarte hotărâți să facem demersuri peste tot, o să facem adresă la mai multe instituții și o să aducem toate forurile de decizie să vadă în ce condiții respirăm noi aerul din municipiul Arad”.
În această zonă nu vine nimeni să locuiască din cauza aerului poluat de soluțiile aruncate în Mureșel. „Domnule, îi doare pe aștia undeva de noi, s-au așezat iară patru ani pe funcții și aici n-o să se schimbe nimic”, a precizat un bărbat care trecea prin zonă. Și o femeie ne-a mărturisit: „Vai de noi, plângem după Ceaușescu, am fost împotriva lui toată viața, am 71 de ani, dar acum vedem ce se întâmplă cu Mureșelul ăsta care ne îmbolnăvește nepoții, este un focar de infecție de care nu se ocupă nimeni. Pe cei de la centru nu-i interesează condițiile în care trăim aici. Sunt multe instituții care ar putea lua act de plângerile cetățenilor, dar e o vorbă, «dacă nu mă doare, nu mă leg la cap»”. Sperăm să nu fie așa cum ne povestește această femeie, dar și noi așteptăm un răspuns. Deși este un canal AFIR iar proiectul de întubare a fost împins tot mai mult și amânat tot mai mult, au un rol și resposabilitate și instituțiile de mediu, iar noi nu putem să nu ne întrebăm: Primăria ce păzește? Poate doar centrul municipiului contează pentru ei și arădenii care stau în cartiere n-au decât să suporte condiții de trai sub orice critică. Au primit voturile arădenilor, acum de ce ar mai face ceva în privința Mureșelului…
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.