UTA a repetat în această după-amiază, în mare măsură, scenariul din precedenta deplasare, cea de la Craiova. A fost o primă treime de meci foarte slabă a echipei noastre, care s-a trezit abia după ce a fost condusă pe tabela de marcaj. De data aceasta am reușit să egalăm până la pauză, am avut câteva ocazii mari în prima jumătate a celei de-a doua dar adversarul, spre deosebire de FCU 1948 a fost unul decis să obțină toate cele trei puncte. Și le-a obținut până la urmă și cu largul concurs al taberei noastre, care s-a întrecut în greșeli, începând cu cei de pe bancă și continuând cu cei din teren.

Laszlo Balint a început meciul în același sistem 4-2-3-1 dar cu 4 modificări în componența primului 11 față de meciul cu CS Mioveni. Astfel, Vukcevic, Chindriș, Cascini și Keșeru au luat loc pe bancă, în locul lor fiind titularizați Benzar, Erico, Anton și Milosevic. UTA are prima ocazie a meciului în minutul 4 dar Postolachi din unghi trage peste poartă. Un minut mai tâziu vine replica gazdelor dar Neguț de la 18 metri șutează pe lângă poartă. În minutul 8 Postolachi primește un cadou nesperat de la Căpușă dar deși îl avea pe Căbuz ieșit mult din poartă ezită să tragă și în cele din urmă irosește oportunitatea foarte bună trimițând o pasă greșită spre Milosevici, prea static la rândul său. Din păcate ocazia se răzbună imediat. Același Milosevic pierde o minge la mijlocul terenului, Neguț avansează și îl găsește liber pe Cooper în spatele lui Benga iar acesta finalizează simplu pe lângă Iacob: 1-0! La fel ca și până la golul primit UTA este echipa mai insistentă dar și cea care greșește mai mult la transmiterea paselor în special. Chindia joacă simplu și direct încercând să speculeze atât aceste greșeli cât și spațiile destul de mari din apărarea noastră. Ubbink trimite din stânga o centrare bună la marginea careului de 6 metri dar Milosevic scapă mingea pe sub picior. Aproape la fel ca la primul gol, Chindia marchează pe contra-atac dar norocul nostru e că atacantul gazdelor, Cooper, a fost semnalizat în ofsaid; pe reluări s-a văzut că decizia a fost greșită, dar poziționarea camerelor n-a făcut posibilă tragerea liniilor pe care cei din camera VAR să analizeze faza, astfel că UTA scapă. Până la urmă dominarea UTA-ei are efect pe tabelă: în minutul 31 Ubbink scoate o mingea în banda stângă, continuă alergarea spre careu și reprimește mingea de la Postolachi la 8 metri de poartă, de unde finalizează calm cu latul: 1-1! Chindia poate reveni imediat la conducere dar Popa, după ce-i ia fața lui Erico, plasează mingea pe lângă poartă. Finalul de repriză este mai încins, cu atacuri tari de ambele părți dar centralul Mladinovic reușește să țină jocul în mână fără a apela la cartonașe galbene. UTA putea intra în avantaj la cabine dar golul lui Milosevic este anulat pentru fault în atac la Erico o decizie discutabilă în sensul că acel contact dintre Erico și Popa nu a reprezentat un fault evident. Din păcate Mladinovici a fluierat înainte ca mingea să ajungă în poartă astfel că nu a existat suport regulamentar pentru a se analiza faza în camera VAR.

UTA începe în forță repriza secundă și în minutul 49 Milosevic cade în careu, utiștii cer penalty, faza continuă dar șutul lui Anton lovește bara. VAR-ul analizează faza dar consideră că împingerea lui Orozco, împingere care a existat indubitabil, n-a fost suficient de puternică pentru a se acorda lovitură de la 11 metri. În careul celălalt cere și Cooper un penalty după un contact cu Benzar dar nu se acordă nimic. UTA trece din nou pe lângă gol în minutul 54, când Pop centrează de pe dreapta, Postolachi reia cu capul spre colțul lung dar Căbuz are o intervenție excelentă și deviază în corner. Amenință și Cooper poarta lui Iacob dar mingea trimisă cu capul de atacantul gazdelor trece pe lângă poartă. UTA este stăpână la mijlocul terenului și continuă să creeze pericol. Ubbink îi trimite o pasă filtrantă lui Postolachi în careu dar acesta ratează preluarea într-o poziție foarte bună. Contrar cursului jocului Chindia este aproape de gol în minutul 68 când o combinație rapidă între Popa și Cooper este finalizată de ultimul puțin pe lângă poartă. Laszlo Balint face primele schimbări în minutul 70, când Keșeru și Cascini îi înlocuiesc pe Milosevic și Anton. Iacob ne dă emoții uriașe scăpând mingea din mâini la o fază fixă dar Boldor a trimis pe lângă poarta goală. Din păcate schimbările lui Laszlo Balint au efect invers celui așteptat. Keșeru nu câștigă duelurile în atac, ceea ce Milosevici mai făcea iar odată cu ieșirea lui Anton, UTA pierde clarviziunea la mijlocul terenului. Jocul devine unul exclusiv de luptă, lucru care avantajează echipa târgovișteană. Iar inevitabilul se produce în minutul 81, după o nouă greșeală a lui Iacob care respinge slab un șut al lui Dulca iar Neguț atent reia cu latul în plasă. 2-1! Imediat după gol Vukcevic intră în locul lui Benzar, Marrone în locul lui Pop iar Barbosa în locul lui Postolachi. UTA nu pare a avea resurse să revină în joc și Buș, intrat în locul lui Popa, îl iartă pe Iacob de 3-1. În prelungiri UTA aruncă disperat mingile spre poarta lui Căbuz dar fără succes iar meciul se încheie cu victoria gazdelor.

UTA pierde așadar un meci din care putea obține mai mult, însă deciziile neinspirate ale lui Laszlo Balint precum și declinul evident în care se află goalkeeperul Florin Iacob s-au dovedit a fi decisive din păcate în defavoarea echipei noastre care mai face un pas în spate în demersul de salvare de la retrogradare.

Chindia Târgoviște – UTA  2-1 (1-1)

  • Vineri, 03.02.2023, ora 17:00
  • Ploiești, stadion „Ilie Oană“
  • Au marcat: Cooper (9), Neguț (81) / Ubbink (31)
  • Cartonașe galbene: T. Petrea (pe bancă) / Cascini
  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Corinus (46. Orozco), Boldor, Ioniță – Neguț (cpt), Vorobjovas (60. Akhmatov), Dulca, Popadiuc (46. Dumitrașcu) – Popa (84. Buș), Cooper (87. Dinu). Rezerve: Moldovan – Perianu, Șerban, Chamed. Antrenor: Anton Petrea
  • UTA: Iacob – Benzar (82. Vulcevic), Erico, Benga (cpt), Hoxhallari – Batha, Anton (70. Cascini) – Pop (82. Marrone), Ubbink, Postolachi (82. Barbosa) – Milosevic (70. Keșeru). Rezerve: Balauru – Chindriș, Dobrescu, Stahl. Antrenor: Laszlo Balint.
  • Arbitri: Central: Horia Mladinovici (București) / Asistenți: Bogdan Gheorghe (București), Stelian Slabu (Brașov) / Oficial 4: Kovacs Szabolcs (Carei) / VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Andrei Moroiță (Ploiești).
  • Observatori: FRF (arbitraj): Liviu Ciubotariu (Galați) / LPF (joc): Paul Cazan (București)  

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției