Ninsorile din ultima perioadă au făcut prăpăd în România. Autoritățile intervin cu tot personalul, inclusiv jandarmii și armata, pentru a scoate mașinile blocate în zăpadă. Cele mai afectate județe sunt Vrancea și Buzău.

Armata și jandarmii intervin pentru a deszăpezi mașinilor blocate

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, un efectiv de 50 de militari și cinci utilaje tehnice sprijină autoritățile locale pentru deszăpezirea autovehiculelor blocate între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat.

Acțiunea a început de sâmbătă dimineață, atunci când Divizia 2 Infanterie „Getica” acţionează cu detaşamente de intervenţie în situaţii de urgenţă în diverse localităţi afectate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat trimis de MApN.

De asemenea, MApN a mai precizat că are pregătite efective de militari și mijloace tehnice pentru a interveni în zonele afectate de ninsoare și viscol, la solicitarea autorităților locale și centrale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului.

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate pentru sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

„Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, transmite Guvernul.

În Vrancea, județ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acționat cu mijloace de intervenție specifice pentru preluarea și transportarea a două gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției