În această după-amiază, în jurul orei 15:30, pompierii militari ai Detașamentului Arad, cu sprijinul pompierilor voluntari ai SVSU Șofronea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (șopron) între localitățile Șofronea și Curtici.

„La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregului șopron, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri, iar în urma flăcărilor a fost afectată întreaga construcție din lemn precum și bunurile aflate în interior, constând în cereale. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise. În speță, igienizarea prin ardere a unui teren aflat în imediata proximitate a șopronului a condus la izbucnirea incendiului”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Reamintim faptul că incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol viața și bunurile materiale, iar nerespectarea măsurilor privind utilizarea focului deschis în spații deschise, constituie contravenție și se sancționează cu amendă. În acest context, transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicțiile privind focul deschis: ✓ utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă; ✓ arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile este interiză; ✓ prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăți.

Recomandările redacției