Începe tura a doua: arădenii care s-au vaccinat prima oară, așteptați să primească o nouă doză

0
296

Începând de astăzi, 25 ianuarie, la nivelul centrelor de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, începe etapa de administrare a dozei de rapel. Persoanele care s-au vaccinat începând cu data de 04 ianuarie trebuie să se prezinte, la interval de 21 de zile, în același centru în care au primit și prima doză, fără să fie necesară o programare.

În paralel, în centrul de vaccinare din strada Stephan Ludwig Roth se efectuează vaccinarea pentru persoanele care se încadrează în etapa a II-a.

De pe 25 ianuarie, doza de rapel se administrează în centrele din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 – cu acces prin ambulatoriu, din Piața Mihai Viteazu nr. 7-8, din Bulevardul Revoluției – Policlinica Dacia, respectiv din strada Stephan Ludwig Roth nr. 2.

„Astfel, luni se vor prezenta, pentru rapel, persoanele cărora li s-a efectuat prima doză pe data de 04 ianuarie, marți 26 ianuarie, persoanele care s-au vaccinat pe 05 ianuarie, miercuri 27 ianuarie, persoanele cărora li s-a administrat prima doză pe data de 06 ianuarie, pe 28 ianuarie sunt așteptate persoanele vaccinate pe 07 ianuarie, vineri, 29 ianuarie – persoanele vaccinate cu prima doză pe data de 08 ianuarie“, explică Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Dr. Dana Olar, medic șef Secție Pneumologie 2, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este primul arădean vaccinat împotriva Covid. 

„Vaccinarea reprezintă singura soluție logică și care are efect împotriva acestei boli care ne-a separat de ceilalți din jurul nostru. Soluția o reprezintă imunizarea. Altfel vom suferi un val de singurătate, vom rămâne distanțați față de societate, față de familie și cei apropiați“, a declarat dr. Dana Olar.
În ceea ce privește vaccinul, nu a avut nici o emoție. „Am citit prospectul vaccinului, nu am avut nici o emoție în ce privește vaccinul. Este cât se poate de sigur“, a mai spus medicul care lucrează în Spitalul Județean Arad din anul 1989. 
Vaccinarea s-a derulat fără nici o problemă și fără nici o durere. „O înțepătură, atât am simțit, în rest nimic. De la primul pacient pozitiv pe care la-m tratat în urmă cu 10 luni, am sperat la acest vaccin“, a mai adăugat medicul arădean. 
Dana Olar a atras atenția că față de primul val de pacienți, al doilea val este mult mai grav. Motiv în plus de responsabilizare a populației de a se vaccina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.