O șefă din Spitalul de Urgență Ploiești dormea pe perne pline cu banii obținuți din șpăgile cerute.

Sumele colosale ascunse în perna din dormitor, bani proveniți din șpăgi, i-au adus unei foste șefe din Spitalul Județean de Urgență din Ploiești o condamnare de trei ani cu suspendare. Femeia conducea serviciul de resurse umane al spitalului încă din anul 1991, iar procurorii au descoperit că a luat mită pentru a face angajări sau pentru a muta angajații de la o secție la alta în funcție de preferințele lor.  Este vorba despre Florica Preda, fosta șefă a serviciului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de urgență din Ploiești. La percheziții, anchetatorii au constatat că femeia ascundea banii din șpăgi în dormitor, inclusiv în lenjeria de pat și în perne, dar și în bibliotecă, printre sertare și cărți.

Astfel, procurorii au găsit în casa ei 150. 900 lei, 41. 430 euro, 1.350 dolari și 80 lire. Femeia a obținut banii cerând mită pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta în funcție de preferințe, spun anchetatorii. Acuzata a dat mai multe explicații cu privire la sursa banilor – că ar fi fost o moștenire, că era pensia mamei sau că ar fi fost vorba de economii. Niciuna dintre aceste explicații nu a putut fi susținută cu dovezi. Instanța din Dâmbovița a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare Florica Preda a fost trimisă în judecată pentru şapte acte de luare de mită, fapte comise în perioada august-octombrie 2021, pentru a facilita angajarea unor persoane pe posturi de asistenţi sau infirmiere.

Conform rechizitoriului, ea a primit 10.000 de lei de la o femeie pentru a-i asigura acesteia angajarea ca infirmieră şi 8000 de lei pentru a angaja o asistentă pe secţia care la acel moment era destinată tratării pacienţilor cu COVID.   

În unele cazuri, angajările au avut loc, în timp ce în altele cei care au dat bani nu au fost angajaţi. Mai mulţi dintre cei care au plătit au fost denunţători în dosar.      

Sursa digi 24

Recomandările redacției