polZilele din preajma Sărbătorilor de Iarnă nu au rezervat surprize mari în ceea ce priveste liniştea şi ordinea pu­blică, şi asta datorită celor aproximativ 300 de poliţişti, din toate structurile, de la Circulaţie până la Crimă organizată, care au fost „pe teren” zilnic.
„Polițiștii arădeni au intensificat în această perioadă acțiunile pre­ventive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Au participat colegi din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, de investigaţii criminale şi investigare a fraudelor”, ne informa comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Dispozitivele de siguranţă publică au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor stradale, pe raza localitaţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglo­merate şi locurile de comercializare a produse­lor specifice sărbatorilor (pomi de Crăciun, dulciuri, carne şi produse din carne).
„De asemenea, poliţistii din cadrul Serviciului Rutier au fost prezenţi în aceste zile pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi a prevenirii evenimentelor rutiere, dar au şi intensificat controalele, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Polițiștii  au organizat şi acţiuni pentru controlul în trafic a stării tehnice a vehiculelor”, se mai arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Arad ne-a declarat că şi în perioada 30 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014, cei apro­ximativ 300 de poliţişti vor fi, zilnic, pe stradă.
(D.D.)

Recomandările redacției