Am poposit recent în comuna Bata unde am stat de vorbă cu viceprimarul, Ladislau Heleport, care ne-a dezvăluit perspectivele și planurile de dezvoltare ale acestei localități. În cadrul acestei discuții, am explorat proiectele recente, finalizate sau în curs de desfășurare,  din comună, evoluția economică,  investițiile locale, sistemul educațional dar și prioritățile viitoare.

Viceprimarul Ladislau Heleport ne-a oferit o viziune detaliată asupra direcției în care se îndreaptă comuna Bata și impactul acestor inițiative asupra vieții locuitorilor săi.

 –  Bună ziua, domnule viceprimar Ladislau Heleport! Vă mulțumesc că ați acceptat să ne acordați acest interviu.

 

– Cu plăcere, sunt bucuros să fiu aici.

 

– Pentru început, ați putea să ne povestiți despre proiectele recente finalizate sau în curs de desfășurare în comuna Bata?

 

-Cu siguranță. Recent, am finalizat construcția a două capele, una la Țela și alta la Bata, iar acum ne pregătim să demarăm lucrările pentru a treia capelă, în localitatea Bacăul de Mijloc. De asemenea, avem în plan asfaltarea unor străzi, cu un total de 6,4 kilometri deja asfaltați și încă 7 kilometri pentru care am depus solicitări de aprobare. În ceea ce privește rețeaua de apă, am avut proiecte depuse, dar din păcate, din motive legate de numărul de locuitori, nu am putut obține finanțare. Mulți locuitori, în special pensionari cu venituri reduse, întâmpină dificultăți în a se racorda la rețeaua de apă și canalizare.

 

-Cum vedeți evoluția economică a comunei Bata? Există investitori sau industrii care să contribuie la dezvoltarea localității?

 

-Investitorii sunt prezenți în comuna noastră, cu precădere în domenii precum industria extractivă, turismul și agricultura. Avem câteva proiecte investiționale importante, printre care se numără o carieră, casa Bata și pensiunea Badea Ion. De asemenea, avem și investitori mici care se ocupă de lucrul pământului. Totuși, observăm o tendință de scădere a activității agricole, din cauza costurilor ridicate ale lucrărilor agricole.

 

-Despre sistemul educațional din comună, ce ne puteți spune?

 

-Avem două școli și o grădiniță în comuna Bata, care asigură educația pentru aproximativ 170 de copii. Am investit în dotarea acestor unități cu calculatoare noi, izolație și încălzire centrală, pentru a oferi un mediu propice de învățare.

 

-Care sunt principalele proiecte de viitor pentru comuna Bata?

 

-Printre proiectele noastre de viitor se numără construcția unei scene la Bacăul de Mijloc, lucrări de reparații și întreținere la școlile existente și continuarea asfaltării străzilor. De asemenea, ne propunem să realizăm decolmatarea unor văi, pentru a preveni eventuale inundații. Un alt proiect important este legat de planurile de dezvoltare a infrastructurii în contextul implementării liniei de mare viteză.

 

-Mulțumesc foarte mult pentru aceste informații, domnule viceprimar Ladislau Heleport. Vă dorim mult succes în proiectele viitoare și sănătate!

 

-Mulțumesc și vă mai așteptăm în comuna noastră.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției