Pe perioada codului portocaliu și a codului roșu de caniculă, Consiliul Județean Arad instituie restricții de circulație pe toate drumurile județene!
Având în vedere prognozele Administrației Naționale de Meteorologie și avertizările de caniculă care vizează județul Arad, Consiliul Județean Arad anunță instituirea unor restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t. Acestea se vor aplica în zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă, în această săptămână, în intervalul orar 10:00- 20:00.
„Avem investiții mari în tot județul și ele trebuie protejate. Regret incovenientul transportatorilor, dar instituim restricțiile pentru protejarea drumurilor județene, în condițiile de caniculă care afectează stratul bituminos”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Potrivit legii, sunt exceptate de la restricțiile de trafic: transporturile de persoane, de animale vii și produse perisabile, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile poștale, de echipamente de prim ajutor, de distribuție de carburanți, cele de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi de vehicule avariate, de apă și hrană în zone calamitate, după caz, transporturi funerare, cele care privesc activități militare sau de salubrizare stradală.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției