Veste tristă pentru presa arădeană: fostul jurnalist Adrian Hărțău a trecut în eternitate, răpit fiind dintre noi de o boală cruntă.

Jurnalist sportiv cu state vechi în presa arădeană, Adrian Hărțău a fost în ultimii ani un apreciat traducător de limbă spaniolă, Spania și tot ceea ce ține de Spania fiind una dintre marile sale pasiuni.

S-a născut la 15 mai 1973 și şi-a început cariera jurnalistică încă din anii studenţiei. Între 1992 și 1993 a colaborat cu cotidianul „Curierul Aradului”. Din toamna anului 1993, după un concurs, este angajat ca redactor sportiv la cotidianul „Adevărul”, ziarul cu cel mai mare tiraj din județ, unde a lucrat aproape 20 de ani. Absolvent al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, promoţia 1996, Adrian Hărţău a rămas fidel multă vreme presei sportive și cititorilor săi de la „Adevărul” devenit între timp „Jurnal Arădean”. După ieşirea din presă, și-a deschis un birou autorizat de traducere şi legalizare a actelor în limba spaniolă. De doi ani, preda limba spaniolă la Colegiul „Csiky Gergely” și a început și un master în învățământ. Nu l-a mai finalizat căci crunta boală l-a răpus la 51 de ani și 5 zile.

A fost membru al Asociaţiei Presei Sportive din România şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Recomandările redacției