În mai multe rânduri, Mircea Rednic a declarat că UTA mai are nevoie de atacanți. Momentan, tehnicianul se bazează doar pe Godberg Cooper și Aleksandar Vucenovic, Kyvon Leidsman nefiind în planurile sale.

Acum, se pare că UTA s-a înțeles cu Eric Johana Omondi, fotbalist din Kenya, care poate evolua ca „vârf” sau în ambele benzi ale atacului.

În vârstă de 29 de ani, acesta a debutat în țara natală, la Mathare United, unde a jucat timp de două sezoane. Mai apoi, a petrecut cinci ani în Suedia, la Vasalunds IF (Liga 3), Brommapojkarna (Ligile 1 și 2) și Jonkopings (Liga 2). În 2022, după o scurtă experiență în liga a doua din Belgia, la Waasland-Beveren, s-a transferat în Thailanda, la Muangthong United, echipă de care s-a despărțit în această vară. 

A impresionat mai ales în Liga a II-a din Suedia, unde a marcat 18 goluri și a oferit cinci assist-uri în 69 de partide, dar și sezonul petrecut în Thailanda a fost productiv, cu 9 goluri și trei pase decisive în 23 de meciuri.

La echipa națională a Kenyei a jucat în 36 de partide, în care a marcat de patru ori. Ultimele sale selecții au fost spre finalul anului 2021. Fără îndoială, cel mai important moment din cariera sa a fost prezența la turneul final al Cupei Africii pe Națiuni din 2019, unde a jucat în două partide, oferind un assist în succesul cu 3-2 împotriva Tanzaniei. La reprezentativa țării sale l-a avut ca și coechipier pe Victor Wanyama, fotbalist trecut pe la echipe importante, precum Celtic, Southampton și Tottenham, actualmente fiind legitimat la CF Montreal, în MLS.

FOTO: mozzartsport.co.ke

Recomandările redacției