Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.O.aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de luare de mită (26 acte materiale).

În fapt, a fost reținut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienți sau de la aparținători ai acestora, aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale, fără a fi îndreptățit la primirea unor sume suplimentare de bani față de cele decontate unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Medicul Octavian Mazilu, fost director la Spitalul Municipal Timișoara, a fost ridicat în luna mai 2022 de ofițerii de la DGA. El ar fi fost monitorizat timp de două luni, în urma unei plângeri, și ar fi primit mită în repetate rânduri.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție ar fi primit o reclamație în ceea ce-l privește pe chirurgul Octavian Mazilu. Potrivit www.opiniatimisoarei.ro, el a fost monitorizat vreme de câteva săptămâni, timp în care ar fi luat de mai multe ori bani de la pacienți.

Octavian Mazilu era șeful secției de Chirurgie generală II și oncologie de la Spitalul Clinic Municipal. El a fost manager al unității sanitare în intervalul 2011 – 2016. De asemenea, a fost consilier local în perioada 2017 – 2020, fiind membru PSD.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției