La Săvârșin, realizările primarului vorbesc de la sine

0
640

Săptămâna trecută, am avut o întâlnire cu gospodarul primar Ioan Vodicean. Încă de la intrarea în comună, am stat de vorbă cu mai mulți cetățeni pentru a vedea cum percep ei activitatea primarului.
„Realizările se văd de la sine, sunt primari foarte puțini ca dumnealui, de îi poți număra pe degetele de la o mână. Să mai aibă și alții norocul de a avea un primar ca noi”, au spus două femei din localitate.

 • Domnule primar, iată că, după un an de zile, ne întâlnim, dar văd că nu ați stat cu mâinile încrucișate.
 • Da, nici vorbă, dacă nu te zbați nu faci nimic, promisiuni și vorbe sunt destule.
 • Haideți să concretizăm în mare realizările la final de mandat. Ce ziceți?
 • Da, mă declar mulțumit de ce am realizat și mai sunt și proiecte în curs de realizare și pe această cale nu pot să nu amintesc de Consiliul Local și angajați ai primăriei care au fost alături de mine. Aș vrea să vă amintesc de cele cinci proiecte pe care le-am avut cu fonduri europene, primul care a început și este aproape finalizat este modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Săvârșin. Mai este de lucru în localitatea Hălăliș acolo la o vale și o străduță în localitatea Toc, aici am lăsat-o mai moale pentru că se lucrează la calea ferată, unde se circulă cu mașini de mare tonaj. Am asfaltat străzi în Căprioara, Săvârșin, Toc, Cuiaș și Valea Mare, dar și aici mai sunt mici retușuri de făcut și vom face recepția. Am alergat în stânga și în dreapta, dar a trebuit să fac ceva pentru cetățenii mei. Al doilea proiect a fost pe fonduri europene, grădinița din Săvârșin și aici ne apropiem de finalizare, am certitudinea că la toamnă, copiii vor fi în locație nouă. Al treilea proiect este dotarea și modernizarea Căminului Cultural din satul Toc, aici suntem cu lucrările într-un stadiu avansat. Constructorul ne-a asigurat că la finalul lunii iulie investiția va fi realizată. La al patrulea proiect pe fonduri europene, din păcate, avem o problemă, dar nu este din cauza noastră, este un proiect care este blocat. În paralel cu proiectele amintite, am încărcat și pe SICAP lucrarea pentru moder­- nizarea și extinderea Liceului Tehnologic „Regele Mihai” din Săvârșin. Din păcate, nu a fost nicio ofertă depusă, trebuie să luăm totul de la capăt. Vom încerca să obținem un ajutor de la Guvernul României și de le Consiliul Județean, în condițiile în car vom scoate din nou lucrarea la licitație și va fi adjudecată de o firmă care să o execute. Al cincilea proiect pe fonduri europene a fost achiziția de utilaje, care tocmai s-a realizat acum recent. Este vorba despre un autocamion trakker, marca Iveco care mai are o gamă de anexe, pe lângă acest autocamion este o achiziție prin GAL Miniș-Măderat iar restul de la bugetul local. Pe lângă cele cinci proiecte pe fonduri europene, mai avem încă două finanțate din bugetul Guvernului, respectiv PNDL 2 de modernizare străzi prin asfaltare.
 • Domnule primar, vă ajută Consiliul Județean?
 • Evident că da, avem finanțare de la bugetul Consiliului Județean, am realizat reabilitarea a două cămine culturale, de la Hălăliș și Căprioara, tot de la CJ am primit bani pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, chiar acum aici lucrăm. Pe această cale, doresc
  să îi mulțumesc domnului președinte Cionca Iustin, care ne-a avut în vedere. Era să omit alte realizări, spre exemplu capelele, la Să­vârșin, un obiectiv foarte important și solicitat în ultima vreme de cetățeni, la fel procurăm materiale de construcții pentru o capelă în satul Toc.
 • Este limpede, în mare ne-a prezentat câteva din realizările sale la final de mandat.
  Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.