Laurențiu Muntean, noul director al Filarmonicii de Stat Arad, vorbește despre onoarea care i s-a încredințat ocupând această funcție, dar și despre luptele interioare pe care le-a dus, ezitările și frământările legate de concurs. Noul director vorbește despre ajutorul pe care l-a primit din partea soției sale, Adina, dar și despre planurile sale legate de managementul celei mai importante instituții de cultură din Arad.

„30 ianuarie va rămâne cu siguranță “a day to remember”. Consiliul Local Arad și Primaria Municipiului Arad au decis să valideze rezultatul concursului, așadar voi fi noul manager al Filarmonicii Arad. Vreau să mulțumesc tuturor consilierilor locali, domnilor viceprimari și domnului primar pentru încrederea acordată. Tot aici vreau să mulțumesc și comisiei de concurs, care a decis în favoarea mea. Mi-am propus să nu îi dezamăgesc, din contră, îmi doresc să le întrec așteptările.

Îmi propun să fac tot ce ține de mine ca Filarmonica să devină principalul punct de atracție pentru toți arădenii căutători de cultură. Simt că beneficiez de o conjunctură aproape ideală, în care cei mai mulți dintre artiștii Filarmonicii își doresc același lucru, așadar, având un scop comun sunt absolut convins că vom face o echipă foarte bună.

Nu mi-am propus nici reformă și nici revoluție, cred că managementul interimar a făcut deja asta; tot ce-mi propun este să construiesc mai departe pe fundația așezată de această echipă în ultimele luni. Nu sunt naiv, știu că vor fi și provocări, și poate nu mici, însă azi nu vreau să mă gândesc la ele.

În plus, mai cred că toate greutățile pot fi depășite și de cele mai multe ori acestea ne fac mai puternici. Sunt mulți cei care m-au încurajat în demersul meu din ultimele luni. Nu vreau să scriu acum niciun nume, pentru ca nu cumva să uit de cineva.

Am avut mai multe momente în care am vrut să renunț. Mi s-a părut uneori că e prea greu, că sunt prea multe lucruri noi, că lupt singur, că n-are rost și alte aiureli. Însă Adina Muntean nu m-a lăsat să cad niciodată. Din contră, m-a împins înainte. Mi-a citit toate textele, mi-a ascultat prezentările, mi-a suportat lamentările, a stat și în locul meu cu copiii și a preluat multe dintre sarcinile mele zilnice, în așa fel încât să fiu concentrat pe concurs. Sunt absolut convins că fără ea m-aș fi oprit undeva la primele pagini ale proiectului. Îți mulțumesc, Adina și îți sunt recunoscător. Știu sigur că ești ajutorul meu potrivit.

Vreau azi să îmi iau un angajament public că voi face tot ce ține de mine să fiu o lumină, că îmi propun să fiu foarte responsabil față de oamenii din instituție și că îmi doresc mult ca Filarmonica să devină un loc care să conecteze arădenii, un hub care să emane cultură și învățătură. Cred că toate acestea vor putea fi realizate cu ajutorul lui Dumnezeu, Cel care simt că mi-a deschis larg multe uși la care eu n-aș fi îndrăznit să bat vreodată“, spune Laurențiu Muntean.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției