Laurent Fabius: Este în pregătire o intervenție în Republica Centrafricană, aflată în pragul genocidului

0
160

fabiusMinistrul de externe al Franței, Laurent Fabius, a declarat joi că este în pregătire o intervenție internațională, cu participarea Franței, în Republica Centrafricană, deoarece acest stat se află ‘în pragul genocidului’, transmite EFE.

‘Nu va fi același tip de intervenție ca în Mali, nici atât de masivă, nici atât de lungă’, a precizat Fabius, într-un interviu acordat postului de televiziune ‘France 2’.

Șeful diplomației franceze a spus că ONU va permite forțelor africane, Uniunii Africane și Franței să intervină, în cadrul unei rezoluții decise la începutul lunii decembrie de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, menționează France Presse.

Potrivit EFE, Fabius s-a referit, printre altele, și la diversele facțiuni armate și la faptul că un milion și jumătate de oameni ‘nu au nimic, nici măcar de mâncare’.

Fabius a mai atras atenția că există riscul ca acest stat african să se transforme într-un nou focar de terorism, precum Mali, unde Franța a intervenit la începutul anului pentru a-i înlătura pe jihadiștii care controlau nordul țării și amenințau să ocupe întregul stat.

Franța este prezentă militar în Republica Centrafricană.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.