Unul dintre proiectele majore ale orașului Lipova a primit recent o finanțare semnificativă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizând reabilitarea și modernizarea clădirii istorice a Liceului „Sever Bocu”. Contractul de finanțare, în valoare de 9.670.876,51 lei, a fost deja semnat de Ministerul Dezvoltării, iar licitația pentru începerea lucrărilor urmează să fie lansată în curând.

Primarul orașului Lipova, Florin Fabius Pera, a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate: „Unul dintre proiectele noastre importante vizează clădirea istorică a Liceului ‘Sever Bocu’ din orașul Lipova, care va fi supusă unor lucrări ample de reabilitare și modernizare, datorită unei finanțări din fonduri europene, prin PNRR. Sunt mândru că un nou proiect prinde viață și vă asigur că vom continua să lucrăm pentru a aduce proiectele de dezvoltare în orașul nostru!”

Proiectul de reabilitare are ca obiectiv transformarea completă a clădirii liceului într-un spațiu modern, independent energetic și dotat la standarde europene. Lucrările vor include renovarea atât a interiorului, cât și a exteriorului clădirii. Se vor implementa tehnologii eficiente energetic, precum panouri solare și pompe de căldură, contribuind astfel la reducerea consumului de energie și la protejarea mediului înconjurător.

Această inițiativă reprezintă o investiție semnificativă în viitorul educației din Lipova, având scopul de a crea un mediu educațional modern și adaptat nevoilor elevilor și cadrelor didactice.

Proiectul nu doar că va revitaliza o clădire istorică importantă, dar va și îmbunătăți considerabil condițiile de învățare și predare.

 

Reabilitarea Liceului „Sever Bocu” este un pas important pentru orașul Lipova, reflectând angajamentul administrației locale de a dezvolta infrastructura educațională și de a asigura un viitor mai bun pentru tânăra generație. Comunitatea așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor și beneficiile pe care acest proiect le va aduce.

 

Cu această finanțare europeană, orașul Lipova continuă să facă progrese semnificative în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii locale, contribuind la creșterea calității vieții pentru toți locuitorii săi.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției