Atmosferă minunată, ieri,  în prima zi a evenimentului Zilelor Orașului Lipova.

Cu mic, cu mare, lipovenii s-au adunat în centrul orașului, unde a fost organizată scena. Chiar dacă se anunța o zi ploioasă, se pare că bunul Dumnezeu iubește mult Lipova și pe locuitorii ei deoarece precipitațiile au ocolit orașul în prima zi a evenimentului.

La ora la care am ajuns noi în micul orășel de pe Mureș, îndrăgiții artiști Cornelia și Lupu Rednic făceau deja admosferă, în aplauzele spectatorilor.

Un alt artist îndrăgit și aplaudat a fost și Ionuț Laga care a reușit să aducă sufletele celor prezenți emoția și spiritul românesc.

Odată cu lăsarea întunericului pe scenă au mai evoluat Viorel Leric, Lioara Boscu, Florin Ionaș ”Generalul”, Claudia Ionaș, Lucian Drăgan și Alexandra Drăgan.

Nu în ultimul rând, îndrăgitul Tinu Vereșezan, un lipovean autentic, așteptat de public, a reușit să încingă și mai mult petrecerea, deoarece este unul dintre cei mai apreciați artiști din zonă iar cântecele interpretate de acesta sunt mereu pe gustul publicului.

Am stat de vorbă cu oamenii pentru a simții pulsul evenimentului. Toți cei cu care am schimbat câteva vorbe, erau foarte încântați de modul în care a fost organizat evenimentul, de artiștii care au evoluat și de publicul numeros care a participat.

Cu toate că s-a comentat mult pe baza acestor ”zile ale Lipovei”, mulți dintre cei care s-au arătat nemulțumiți au fost prezenți în centrul orașului, ba chiar s-au distrat și au dansat.

Am stat de vorbă cu autoritățile, cu primarul Florin Pera, cu administratorul orașului Adrian Antoche și cu viceprimarul Ioan Lăpădat, dar și cu Adela Popescu, unul dintre oamenii cei mai implicați în organizare,  care ne-au mărturisit că s-au străduit să organizeze cât mai bine evenimentul și în ciuda ”gurilor rele” totul a ieșit perfect.

Lumea a fost veselă și atmosfera extrem de plăcută. Oamenii au putut savura pe centrul orașului, la gheretele de pe stradă un mic, un grătar, o bere,  o clătită și multe alte bunătăți.

S-a cântat și s-a dansat cum nu s-a mai făcut până acum. În concluzie lipovenii, prezenți în număr foarte mare, s-au simțit minunat.

Iar pentru cei interesați de proiectele, prezente și viitoare, din orașul Lipova, dar și de ce s-a făcut până acum în ”capitala mică a Banatului”,  vom prezenta, cât de curând, un interviu amplu cu autoritățile.

Recomandările redacției