Mai mulți cititori ai ziarului nostru ne-au atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă locuitorii satului Țipar, din comuna Sintea Mare. Aceștia se plâng de faptul că locuințele lor încep să prezinte fisuri în tencuială din cauza șoferilor de camioane care transportă grâne, care în loc să folosească ruta ocolitoare trec direct prin mijlocul satului.
„Ce se întâmplă în județul Arad legat de transportul grânelor recoltate e o bătaie de joc. Aici e vorba de satul Țipar, strada Principală, zilnic trec camioane cu viteza mare, trepidează casele, apar fisuri in tencuială. Trec pe aici că e strada cu drumul cel mai lat din sat. Dar exista drum ocolitor, degeaba. Așa că „Ro – Vithur”, Coremans și Porc de Calitate, adică asociațiile agricole care au de transportat grâne, puțină educație rutieră a șoferilor nu strică, ce naiba. Primăria Sintea Mare de 3 ani tot spun de problema asta. Ministerul Afacerilor Interne, Romania va rog luați toate măsurile legale.
In imagine un brav șofer de camion, mândru că apasă pedala de accelerație, ” hai, am câștigat 2 minute din tranzit, nu îmi pasă de casele lor”, ne-a declarat Călin Bibe, locuitor al satului Țipar.
Am luat legătura și cu primarul Ciprian Ban, care ne-a declarat: „Într-adevăr, este o problemă mai veche și nu știu ce să mai fac. Ce să le mai spun!? Am discutat cu ei, le-am făcut și rută ocolitoare, dar problema este că vin șoferi noi care trec tot prin sat. Vom pune un indicator cu semnul de rută ocolitoare, pe care sper că șoferii îl vor respecta“.

Recomandările redacției