Locuitorii unui cartier de lux al Aradului susțin că sunt terorizaţi de hoţi. Aceștia acționează pe timpul nopții, mărturie stau camerele de supraveghere care au surprins persoane mascate la porți și chiar în curte.

Hoții aveau măşti chirurgicale pe faţă şi gluga trasă pe cap. Ei au sărit gardul și încearcă ușile la locuință și la mașini. Sunt imagini surprinse când se urcă în mașini și caută cu lanterna să vadă dacă este ceva de valoare. Oamenii trăiesc cu spaima ca acești indivizi să nu intre peste ei în casă.

Eu personal verific de două-trei ori ușile, verific poarta, verific sistemul de supraveghere, alarmele. Tot ce se poate”, a mărturisit un locuitor din zonă.

Cei care s-au trezit cu bărbații mascați în curte spun că au depus sesizări.

Chestorul Dan Stoicănescu, seful IPJ Arad, a declarat că va verifica sesizările făcute de cetățeni, iar dacă imginile sunt bune vor putea identifica ușor autorii.

Dacă este doar o intrare neautorizată pe un domiciliu al unei persoane, o încadrăm la violare de domiciliu. Dacă sunt și alte fapte, sigur, colegii mei vor analiza și vor da încadrarea juridică potrivită. Ne bucurăm că avem cetățeni care au înregistrate imagini. Ajută și la siguranța lor și pentru investigații noastre”, a precizat Dan Stoicănescu, șeful IPJ Arad.

Acesta mai precizează că față de anul trecut infracționalitatea în oraș este mai scăzută, dar au mai fost astfel de sesizări, iar oamenii s-au prezentat cu imagini.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției