lucaJudoka arădeni au parte de pauză competițională în această perioadă. Dar revenirea va fi în forță, ărima întrecere importantă care urmează este Campionatul Mondial al cadeților, care se va derula în august la Miami.
Printre cei care vor păși pe tatami în America se numără și arădeanul Luca Kunszabo (LPS Arad), medaliat european la această categorie a cadeților. Din delegația României prezentă la întrecere face parte și Marius Jeberean, arădeanul fiind unul din cei patru arbitri desemnați de Uniunea Europeană de Judo să facă deplasarea în SUA. Recent Marius Jeberean a fost reinstalat în func­ția de președinte al colegiului arbitrilor din România.
După Mondialele de la Miami, pentru judoka arădeni urmează Campionatul Național de Ne-Whaza (luptă la sol), categoriile Under 11, Under 13 și Under 15. Apoi, la începutul lunii septembrie, la Miercurea Ciuc are loc Campionatul Balcanic de seniori. Printre participanți se numără și Cosmin Lăzărean, reprezentantul CSUAV Arad.
În altă ordine de idei, la Techirdag, în Turcia, s-au desfășurat Campionatele Balcanice de judo. Competiția a fost destinată categoriei sub 15 ani. Cei trei reprezentanți ai Aradului s-au regăsit pe podium: medalie de aur a cucerit Diana Tomuț, de la CSM Arad, pe locul 2 s-a clasat colega sa de club, Casandra Rusneac, iar pe treapta a III-a a podiumului a urcat Marc Boldiș, reprezentant al CS Victoria Nădlac.

Recomandările redacției