Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că, potrivit deciziei Guvernului sloven, regimul de control la punctele de frontieră cu Republica Croaţia şi Ungaria se va extinde până la data de 21 iunie, anul viitor.

Potrivit precizărilor Ministerului de Interne sloven, extinderea perioadei controalelor la frontierele cu cele două state vecine este impusă de „riscul de nivel mediu pentru Republica Slovenia şi semnificativ pentru UE al ameninţărilor teroriste”.

Astfel, regimul normal al trecerilor la frontieră ar putea fi afectat, însă autorităţile slovene au anunţat că depun eforturi susţinute pentru limitarea acestui risc. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet ljubljana.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției