AFC Hermannstadt traversează o perioadă foarte bună în Superligă. Sibienii sunt pe locul 5 în clasament, cu 25 de puncte și nu au mai pierdut un meci oficial de pe 4 august, când erau învinși cu 1-0 la Craiova de Universitatea. De atunci, „roș-negrii” au înregistrat cinci victorii și 11 rezultate de egalitate în campionat și Cupa României.

Mâine, de la ora 14:00, Hermannstadt o va întâlni pe UTA pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, iar tehnicianul Marius Măldărășanu a prefațat duelul cu fostul său coechipier și antrenor de la Rapid, Mircea Rednic: „Am fost coleg cu Mircea Rednic în prima mea perioadă la Rapid, după care mi-a fost antrenor. Deja avem două meciuri în care am fost adversari ca antrenori, ne vedem și mâine, îmi doresc să câștigăm, este pe undeva normal, cu siguranță și el își dorește foarte mult, pentru că au avut un parcurs mai oscilant. Chiar dacă au avut mai multe schimbări în vară, par puțin mai omogeni și pe undeva e normal că odată cu trecerea timpului se încheagă o echipă. Au avut meciuri bune, meciuri mai puțin bune, noi mergem să câștigăm, asta ne dorim la fiecare meci, vom vedea dacă vom reuși”

UTA a jucat meciul de „acasă” cu Oțelul chiar la Sibiu, dar partida cu Hermannstadt nu se putea juca pe terenul adversarilor, așadar „roș-albii” au preferat să revină la Oradea, unde însă suprafața de joc nu se află într-o stare extraordinară: „Am auzit că terenul suferă, cum suferă de altfel multe în perioada asta, dar nu cred că va fi un avantaj pentru ei, au jucători tehnici, nu cred că au ales Oradea doar pentru a ne pune nouă probleme, fiind o echipă care încearcă să joace. Într-adevăr, nici eu nu acceptam să joc pe terenul adversarului, poate puteau găsi alte soluții, nu este treaba noastră, jucăm acolo, vom vedea mâine cum este starea gazonului, trebuie să ne adaptăm” a declarat antrenorul formației din Sibiu.

Etapa trecută, sibienii au remizat pe teren propriu, 0-0 cu Poli Iași, după o partidă pe care au dominat-o clar. Cea mai mare ocazie de a câștiga meciul a venit în minutul cinci al prelungirilor, dar Petrișor Petrescu a trimis pe lângă poartă din penalty, iar după fluierul final au existat momente neplăcute pe „Municipalul” din Sibiu: „După meciul trecut am intrat la vestiar și erau dezamăgiți pentru că au fost huiduiți, asta este situația. Sincer, nu mă așteptam, pentru că eu consider că trebuie să fim uniți, vor veni şi perioade mai grele, acum trecem printr-o perioadă pozitivă zic eu. Cred că este o echipă foarte frumoasă, un grup extraordinar de bun, când se va destrăma echipa asta, probabil o să plângă după ea. Dar, asta e, mergem înainte, cei care ne vor susține ne vor susține și vom vedea” a afirmat Marius Măldărășanu.

Înainte să o preia pe Hermannstadt, tehnicianul a mai pregătit Astra Giurgiu și Metaloglobus București.

FOTO: captură FCH TV (youtube)

Recomandările redacției