O firmă din București care a câștigat licitații dubioase pe bani publici la Arad este Meva Concept. Despre activitatea dubioasă a acestei firme s-a scris încă din anul 2018, însă nu numai că nu s-a rezolvat absolut nimic, ba din contră, firma a prins tot mai multe lucrări în județul Arad.

Această companie a câștigat trei contracte în anul 2018, când avea doar doi angajați!

Acele trei contracte din 2018 presupuneau lucrări de reabilitare la școlile din Sânpetru German și Secusigiu (3.898.497 lei), extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare menajeră în comuna Zerind (9.524.958 lei), iar în Vinga s-a lucrat la extinderea rețelei de canalizare menajeră și extindere a stației de epurare (8.630.963 lei). În ceea ce privește reabilitarea școlilor, firma Meva Concept a fost singura care a depus dosarul pentru licitație, însă în celelalte două cazuri din 2018 alte firme au fost date la o parte pentru acele contracte cu dedicație.

Alte două contracte au fost câștigate în anul 2019 și 2020. În 2019 au fost depuse patru dosare pentru licitația privind modernizarea străzilor în Tîrnova și Chier, dar din nou ceilalți trei competitori au fost șterși de pe listă pentru a face loc celor de la Meva Construct. Valoarea acelui contract a fost de 9.051.112 lei.

Anul următor, compania bucureșteană a mai dat un tun în valoare de 1.673.177 lei, câștigând o licitație prin care a trebuit să execute lucrări de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural dintr-un sat arădean. Și aici au fost ignorate alte trei firme.

Așadar, noi ne întrebăm cum pot doi angajați, da, ați citit bine, DOI (2) să reabiliteze școli, să extindă rețele de apă sau să modernizeze străzi?

Tot în 2020 a avut loc o licitație pentru DC 130 Sintea Mare – Adea, în comuna Sintea Mare, la lucrări de construcții de drumuri. Același câștigător: Meva Concept SRL. Accesarea ofertelor a avut loc la adresa primăriei comunei Sintea Mare, în data de 17.06.2020.

În prezența membrilor comisiei de evaluare, și-au depus ofertele următorii operatori economici: Activo Construct Vest SRL, Inteco Holding SRL, Meva Concept SRL, Porr Construct SRL, Route-LP Companie SRL, Volcar Prest GCL SRL. Însă Meva Concept SRL a câștigat licitația, o firmă care avea până atunci lucrări prin Timiș, Sălaj, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, și, uimitor, numărul angajaților și l-a dublat la… patru!

Cele cinci firme care au fost din județ sau lucrează în județul nostru nu au ajuns să câștige la ei acasă.

Anul 2024, aceeași situație: firme date la o parte pentru Meva Concept

Lucrurile merg bine pentru Meva Concept și în 2024, cu lucrări câștigate pe bandă rulantă în județul Arad, însă cu contestații depuse și firme date la o parte pentru compania bucureșteană.

Modernizare străzi în localitățile Bârzava și Lalașinț, câștigător Meva Concept. Trei contestații făcute, în timp ce nu mai puțin de șase firme au fost pur și simplu înlăturate pentru ca Meva Concept să pună mâna pe lucrări. Contractul este încă în contestație, din 2022!

Execuție lucrări pentru investiția Canalizare menajeră pentru localitatea Chisindia.

Extindere și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în orașul Sebiș și localitățile aparținătoare UAT Sebiș. Și aici, au fost date două firme la o parte, pentru a câștiga Meva Concept.

Extindere rețele de canalizare menajeră și extindere stație de epurare în localitatea Vinga.

Asfaltare și modernizare drumuri de interes local în comuna Hălmagiu. Este vorba despre 7 kilometri, iar lucrarea este în contestație. Și aici, au dat pe locul 1 afară, pentru ca lucrarea să fie câștigată de aceeași Meva Concept.

Modernizare drumuri comunale: DC 61 Minișel, DC 62 Minișu de Sus și DC 61A Nadăș, în comuna Tauț. Licitația este în desfășurare, au participat și cei de la Meva Concept, și, ca de obicei, zvonurile o dau ca și câștigătoare.

Probleme grave pe unde au lucrat

Pe 25 mai 2021, primăria Constanța, sub mandatul lui Vergil Chițac, atribuia societății Meva Concept SRL contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Meva Concept SRL face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF), conform ziuaconstanta.ro.

Termenul de finalizare a lucrărilor ar fi trebuit să fie 31 decembrie 2023. 

Astăzi, acestea sunt realizate în proporție de 80%-90%, după ce în mai 2023 mare parte dintre lucrări au fost preluate de Mooz Services SRL.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL, societate aflată acum în insolvență, este Ligia Andreea Paraschiv.

Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei.

În anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați!

Eugen Ionescu, personajul misterios

Punctul de vedere integral al primăriei Constanța: „Societatea Meva Concept SRL face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF), ca urmare a unor contracte încheiate în mai multe orașe, printre care și Constanța.

Primăria Municipiului Constanța acordă tot sprijinul derulării anchetei”, se arată în răspunsul Biroului de presă al Primăriei Constanța remis cotidianului ZIUA de Constanța.

Presa locală din Cnstanța și ulterior o televiziune de știri națională au dezvăluit faptul că Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) ar fi trimis către Primăria Constanța o solicitare de punere la dispoziție a documentelor ce au legătură atât cu proiectul, cât și cu funcționarii primăriei Constanța responsabili, potrivit presei locale.

Consultatul Meva Concept, Eugen Ionescu, antreprenorul general al lucrărilor din cadrul proiectului de mobilitate de la Constanța, a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu are știință despre ancheta derulată de Departamentul de luptă antifraudă și a menționat că va cere lămuriri printr-o adresă oficială.

Meva Concept SRL a lucrat cu trei subcontractanți

De la momentul semnării contractului pentru proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, lucrările s-au derulat anevoios, la un moment dat avansându-se chiar ideea unei posibile rezilieri a contractului între Primăria Constanța și Meva Concept SRL.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece exista riscul pierderii finanțării europene, deoarece o nouă licitație pentru lucrări putea să dureze chiar și mai bine de un an.

Cert este că în ultimii trei ani, pe șantier au fost perioade în care nu s-a lucrat săptămâni bune, cu toate că antreprenorul a dat mereu asigurări că muncitorii vor reveni în teren.

Termenul de finalizare a proiectului din zona centrală ar fi trebuit să fie 31 decembrie 2023.

Nici acum lucrările nu sunt gata în integralitate, ci doar în proporție de 80-90%, potrivit antreprenorului general al proiectului, Eugen Ionescu, reprezentant Meva Concept SRL.

Pentru acest proiect derulat la Constanța, Meva Concept SRL a lucrat cu trei subcontractanți: Hiwaters Solutions din Râmnicu Vâlcea, Mooz Services din Constanța și Fraicom SRL din București.

Lucrări de mântuială

Calitatea lucrărilor realizate de cele două firme, Meva Concept și firma subcontractantă Mooz Services, care sug o căruță de bani de la Constanța este una îndoielnică, iar rezultatele de pe șantier atestă acest lucru. Lucrările de mântuială sunt refăcute de Mooz Services, așa cum am specificat și mai sus, controlată de Viorel Farcaș, fiind subcontractat de Meva. “Sunt zone neterminate, dar și zone neconforme, în special la ridicări de capace și îmbinări între capacele ce există și pavele. Ce a făcut firma respectivă nu pot să comentez, dar nu ar trebui să se ajungă aici. Unde au pus pavele prost, pe Ștefan cel Mare, au primit aviz de neconformitate și am început să le scoatem și să le punem cum trebuie. Încerc acum să remediez ce au stricat, fără costuri suplimentare. Eu am instalațiile electrice, iar când această firmă a întârziat, nu am putut să termin lucrările.”, se declara referitor la lucrările de mântuială executate de Meva.

Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”

În acest moment, compania face obiectul unei cereri de deschidere procedură insolvență/faliment (conform număr dosar 36215/3/2023), însă reprezentanții companiei susțin că toate datoriile au fost stinse încă de la finalul anului trecut.

În anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 15,57%.

La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6%, notează www.termene.ro.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv.

Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei.

Firma de apartament Meva Concept SRL – 21 ani de activitate, scurt istoric

Societatea s-a înființat în anul 2002, asociat unic fondator și administrator Mârșolea Radu-Valeriu, cu sediul social la adresa de domiciliu a asociatului unic și cu activitate declarată Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate. Domiciliul lui Mârșolea Radu-Valeriu, care a fost sediul social al societății Meva Concept până în septembrie 2022, este public de zece ani. Chiar și la începutul anului 2021, conform M.Of. 88 /11.01.2021, când Mârșolea Radu-Valeriu, alături de Mârșolea Gabriela-Alina înființează societatea Vadent Office SRL, amândoi au aceeași adresa de domiciliu cu a sediului social Meva Concept SRL. Sediul social al societății Vadent Office SRL este în sat Dudu, comuna Chiajna, jud. Ilfov.

Asociații se schimbă, dar sediul social rămâne la domiciliul asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu

Savan Olivia-Bianca, născută și domiciliată în Botoșani, este cooptată de asociatul unic Mârșolea Radu-Valeriu în luna iunie 2016 (M.Of 2180/2016), iar tânăra de 26 de ani (la acea vreme), după ce primește 0,20% din părțile sociale ale societății și funcția de administrator, extinde activitatea cu Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzi și alte activități complementare construcțiilor, până la mijlocul lunii iunie 2016, când preia toată societatea, devenind asociat unic și administrator (M.Of. 2291/15.06.2016).

Olivia-Bianca Savan nu a schimbat sediul social de la domiciliul asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu, respectiv București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament ca al lui Mârșolea).

Paraschiv Ligia-Andreea (născută în 1998 în Bârlad, adresa de domiciliu este în sat Dodești, județul Vaslui) apare la începutul lunii aprilie 2018, avea vârsta de 20 de ani neîmpliniți, și, pe modelul cooptării Oliviei-Bianca Savan de către Mârșolea Radu-Valeriu în iunie 2016, primește și Ligia-Andreea 0,2% din capitalul social și funcția de administrator. Monitorul oficial 1540/23.04.2018 o declară pe Paraschiv Ligia-Andreea asociat unic și administrator al societății Meva Concept SRL, iar sediul social rămâne tot la domiciliului asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu, respectiv București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament ca al lui Mârșolea).

Paraschiv Ligia-Andreea a schimbat sediul social al societății Meva Concept SRL după patru ani de când este asociat unic și administrator, iar noul sediu a fost publicat în monitorul oficial 4061/26.09.2022, la adresa Bucureşti, sectorul 6, Calea Crângaşi nr. 87, etaj 1, tronson A, Biroul nr. 21, conform contractului de închiriere din 01.08.2022 cu Marandi Options SRL.

Meva Concept SRL sub conducerea Andreei Ligia Paraschiv a luat cinci decizii administrative publicate în monitorul oficial, cele mai multe cu extindere obiect de activitate complementare construcțiilor. În septembrie 2021 (M.Of. 3664/6.09.2021) își prelungește mandatul de administrator pe 49 de ani, iar în luna octombrie 2021 (M.Of. 4410/27.10.2022) deschide punct de lucru permanent în comuna Peștișani, sat Frâncești, str. Industriei 8, județul Gorj, proprietate achiziționată de societate prin contractul de vânzare-cumpărare 2024/6.09.2021. Astfel, declară că a cumpărat 16.000 mp teren în extravilanul comunei Peștișani, Tarla 108, parcela 1402, jud. Gorj, noua construcții, unele industriale și edilitare, respectiv stație GPL, stație asfalt, fie cântar, decantor, stație sortare, depozit carburanți, magazie, fie sediu administrativ, birouri și grup sanitar.

Despre Mârșolea Radu-Valeriu

Fondatorul societății Meva Concept SRL a înființat la sfârșitul anului 2012 societatea Dent Protect Office SRL, asociat în procente egale cu Mârșolea Gabriela-Alina, amândoi având și calitatea de administratori, alături de Soare Dan-Gabriel, revocat din funcție în luna octombrie 2020. Societatea se ocupă cu activități de asistență stomatologică și are sediul în sat Dudu, com. Chiajna, str. Rezervelor 60, jud. Ilfov.

Așa cum aminteam mai sus, la sfârșitul anului 2020 a înființat societatea Vadent Office SRL, asociați și administratori Mârșolea Radu-Valeriu și Mârșolea Gabriela-Alina, cu aceeași activitate de asistență stomatologică și același sediu.

În anul 2009, Mârșolea Radu-Valeriu era asociat cu Teletin Claudia și Florin-Iulian în societatea Vertical Promotion SRL București, și s-au retras concomitent din calitatea de asociat și administrator, cesionând părțile sociale către Olteanu Florin și Neagu Nicolae-Andrei, care după preluare nu au mai desfășurat nicio activitate, societatea fiind inactivă fiscal.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției