Poliţiştii de frontieră arădeni  şi bihoreni, din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Vărșand, respectiv Sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Girișu de Criș, au depistat în acest sfârşit de săptămână 41 de cetăţeni străini care  au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cei în cauză sunt cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan, India, Siria, Irak, Maroc și Sudan, o parte dintre ei fiind depistaţi ascunşi în trei automarfare, iar ceilalţi au fost opriţi la frontiera terestră.

În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Unul dintre șoferi transporta fructe pentru o societate comercială din Germania, iar celălalt produse alimentare pe ruta Grecia-Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, în lăzile laterale ale semiremorcii, în total, 19 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria și Irak, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetățean român în vârstă de 48 de ani, ce transporta autoturisme pentru o societate comercială din Franța. În urma controlului au fost descoperite, ascunse în autoturismele de pe platforme, 7 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, având vârste între 21 și 38 de ani, fiind intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și India, intrați legal în țara noastră.

Azi-noapte în jurul orei 00:20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș, judeţul Bihor, au depistat opt cetăţeni străini, la aproximativ 200 metri față de frontiera de stat. În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Maroc și Sudan, intrați legal în România în baza documentelor personale şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Având în vedere aspectele constatate, în toate cazurile poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției