În punctele de trecere din zona de competenţă a ITPF Oradea au fost depistate peste 4.500 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunse în diferite mijloace de transport, sau  prin evitarea controlului la frontieră.

Începând cu luna ianuarie 2022, s-au înregistrat creșteri semnificative ale detecțiilor în punctele de trecere ale frontierei. Se remarcă faptul că aproximativ 48% dintre migranții ascunși în mijloace de transport (3.634 de persoane) au fost depistați în P.T.F. Nădlac II, în timp ce, pe linia fraudei documentare, cele mai multe detecții au fost înregistrate în P.T.F. Nădlac II (58 persoane) și P.T.F Curtici (41 de persoane).

Din punct de vedere al provenienței, 4.472 de migranți sunt solicitanți de azil, 1.090 provin din centrele pentru solicitanții de azil, iar 1.989 au intrat legal în România (1.887 dintre aceștia în baza unor vize pentru angajare în muncă).

În perioada analizată, la nivelul I.T.P.F. Oradea, au fost depistate peste 150 persoane care au utilizat documente de călătorie false/falsificate ori aparținând altor persoane.

Moduri de operare în PTF:

În cazul persoanelor ascunse în autovehicule:

  • ascunse în automarfare sau în microbuze, în spatele bagajelor/ în locașuri special amenajate;
  • ascunse pe osiile semiremorcilor;
  • ascunși pe platformele unor trenuri de marfă care transportau autoturisme

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției