Duminică, 13 august a avut loc a 48-a ediție a Praznicului de Pită Nouă Beliu. Evenimet organizat de către Primimăria Beliu în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad. Primarul Emanuel Horhat Coras a reușit să organizeze o ediție complexă cu mulți artiști pe scenă dar și multe ansamble folclorice.

Bineînțeles cea de a 48-a ediție a Praznicului de Pită Nouă Beliu a început cu o slujbă iar în continuare pe scenă au urcat ansambluri și  trupe de dans popular precum Ansamblul Spicu Grâului Beliu, cel mai mare ansamblu de dansuri populare din județ la această oră, Grupul feciorii Zărandului, Grupul Sânzienelor, Țărinuța din Bocsig și mulți alții.

Nu putem să nu enumerăm câteva nume importante dintre artiștii care au urcat pe scenă precum Voichița Suba, Tudor Furdui Iancu, Andreea Voica și mulți alți interpreți foarte cunoscuți.

„Vă mulțumec tuturor celor care ați venit astăzi la sărbătoarea Praznicului de Pită Nouă din Beliu, este un moment de bucurie și de celebrare a roadelor. Mulțumesc celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și anume Primăriei Beliu, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad dar și celor care s-au implicat fizic în realizarea acestei ediții”, a spus primarul din Beliu, Emanuel Horhat Coras.

La eveniment au participat și oficialități importante precum senatorul Ioan Cristina, deputatul Sergiu Bâlcea, dar și primarii din comunele Bârsa și Cărand, Avram Ciev respectiv Gligor Costuț. Aceștia au felicitat primarul din Beliu pentru realizarea acestui eveniment și și-au arătat susținerea și respectul pe care îl au față de Emanuel Horhat Coras.

Recomandările redacției