Ministrul Dezvoltării este revoltat de stadiul lucrărilor la Colegiul Ghiba Birta și dă un ultimatum antreprenorului

0
594

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a vizitat astăzi Colegiul Național Elena Ghiba Birta, pentru a verifica stadiul lucrărilor, în condițiile în care școala ar trebui să își deschidă porțile pentru elevi în luna septembrie a acestui an, odată cu începerea anului școlar. Ministrul a rămas însă șocat de ceea ce a găsit pe „șantier“: patru muncitori lucrau la ditamai clădirea, iar stadiul lucrărilor este departe de ceea ce trebuie.

Am vizitat Colegiul Național Elena Ghiba Birta, unde lucrurile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Am cerut foarte ferm constructorului să își mobilizeze resursele. Această investiție ar trebui să fie la finalizare, dar din păcate am văzut cu ochii mei ceea ce știam și din hârtii și anume că investiția încă este departe de finalizare. Nu este în regulă ca statul să aibă finanțare pentru o școală, care trebuia din toamnă să își primească elevii înapoi. Eventual, o latură mai mică a obiectivului de investiții va putea fi funcțională, dar nici acolo nu avem nicio garanție. Nu este în regulă ca un antreprenor să nu execute la termen o investiție care este finanțată din bani publici și aici nu vorbim de o lună sau două, pentru că probabil întârzierea va fi de mai multe luni, a declarat ministrul Cseke Attila.

Acesta susține că este total nemulțumit de mobilizarea antreprenorului. Este vorba despre o finanțare de 15 milioane de lei, de care constructorul își bate joc. Am avut o discuție și cu primarul Aradului, pentru că până la urmă primăria este beneficiarul acestei investiții, și prin urmare are datoria de a-i mobiliza pe constructori. Aici avem o problemă la care va trebui să lucrăm. Nu suntem naivi sau răuvoitori. Suntem conștienți că în orice lucrare pot interveni probleme care să ducă la prelungirea termenelor, dar aici nu se pune în discuție așa ceva. Am văzut cu ochii mei care este situația. Suntem încă departe de a vedea finalul. Trebuie schimbată legislația pentru a trage cumva la răspundere asemenea antreprenori, a mai declarat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila a continuat: Lipsa de mobilizare am văzut-o cu ochii mei. Nu era nevoie să îmi ofere antreprenorul niciun fel de explicație. Nici măcar în condițiile în care se știa că ministrul Dezvoltării vine în vizită pe șantier, antreprenorul nu a fost capabil să își mobilizeze forța de muncă. Desigur, nu îmi doresc să se mobilizeze doar la vizita ministrului, dar vă dați seama cum se lucrează acolo, dacă astăzi, la vizita mea, au fost patru muncitori care lucrau la ditamai școala. Este imposibil ca lucrarea să fie finalizată în septembrie, așa cum este prevăzut. Și dacă ar munci 200 de oameni acolo, zilnic, tot nu ar avea cum să termine lucrarea la termen. Iar la ritmul în care se muncește, am toate motivele să fie îngrijorat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.