minoriDoi minori care nu aveau documentele necesare trecerii frontierei, după ce nu li s-a permis ieşirea din ţară, au încercat să ajungă ilegal în Ungaria, ocolind punctul de control.

În data de 05.10.2014, în jurul orei 00.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac,  s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind într-un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Romania, cinci persoane, trei adulţi şi doi minori.

La controlul de frontieră, cei cinci s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, fiecare minor fiind însoţit de câte un părinte. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că minorii, ambii în vârstă de 17 ani, nu posedă declaraţie notarială din partea celuilalt părinte, motiv pentru care nu li s-a permis continuarea călătoriei.

Peste câteva minute, cei doi minori au fost reţinuţi după ce au ocolit, pe jos, pe sensul de intrare în ţară, clădirea punctului de frontieră, încercând să ajungă ilegal în Ungaria.

Totodată, au fost reţinute şi celelalte trei persoane adulte din autoturism şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde au declarat că au recurs la aceasta metodă pentru că doreau să ajungă în Franţa, unde se aflau ceilalţi părinţi ai copiilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cei doi minori, iar pentru cei trei cetăţeni români adulţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Recomandările redacției