UTA a obținut o singură dată trei victorii consecutive în Superligă de la promovarea din 2020. Se întâmpla în august 2021, când „roș-albii” au învins FC U Craiova cu 1-0, FC Voluntari cu 2-0 și Gaz Metan Mediaș cu 1-0. Elevii lui Mircea Rednic au oportunitatea să egaleze această serie mâine, de la ora 17:00, când o vor întâlni pe FC Botoșani pe teren propriu în cadrul etapei 25.

Formația moldavă ocupă penultimul loc în Superligă, cu 18 puncte, dar are un început bun de an sub comanda noului antrenor Bogdan Andone, cu două victorii din trei meciuri. Antrenorul UTA-ei a anticipat partida de pe Arena „Francisc Neuman”: „Despre importanța jocului nu are rost să mai vorbim, e important că e următorul după meciul cu U Cluj. Nu mai vreau să spunem că visăm, dar ne dorim foarte mult și vom face tot ce e posibil și tot ce depinde de noi ca să câștigăm acest meci. Jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, terenul e foarte bun, asta e și pentru adversari, pentru că mai mult ca sigur, eu țin minte de pe vremea mea, când dădeam de un teren bun, se năștea fotbalistul din mine. Sper să fim destul de inteligenți și să profităm de meciul de acasă, să avem aceeași atitudine bună, aceeași ambiție, aceeași agresivitate în sensul bun al cuvântului încă din primul minut, să simtă că aici nu au nicio șansă. E clar că meciul nu va fi ușor, și ei au nevoie de puncte, s-a schimbat antrenorul, au venit și alți jucători, văd nume noi în echipă, au jucat în două sisteme, cu trei fundași centrali și cu patru. Au și jucători care au calitate, precum Florescu, în momentul când el are evoluții bune și echipa merge bine. Deci trebuie să fim foarte atenți, să avem un început de joc precum cel pe care l-am avut la meciul de acasă cu Sepsi, să fim prezenți în careul adversarilor, să ne creăm ocazii, să dăm goluri. Mai mult ca sigur, din momentul în care vom înscrie, ei sunt obligați să iasă la joc, vor fi spații, avem jucători care au viteză și vrem să exploatăm toate punctele lor slabe. Am câștigat două meciuri, dar nu e de ajuns, mai sunt șase meciuri, fiecare meci trebuie să îl tratăm cu foarte mare seriozitate” a declarat Mircea Rednic.

Experimentatul tehnician a vorbit și despre duelul cu fostul său coechipier de la Rapid, Bogdan Andone: „Și ei au nevoie de puncte și în ultima perioadă au arătat-o, au fost momente bune de joc, de altfel, au câștigat. Și cu CFR s-a văzut o dăruire, s-a văzut o altă echipă față de meciurile trecute. Îl cunosc și pe Bogdan, e un tip serios care îmi place, a lucrat cu antrenori, a și avut reușite și în străinătate și asta contează foarte mult. A reușit să ia o echipă care era la retrogradare și s-o ducă în play-off în Cipru. Deci, se vede amprenta lui la jocul echipei, este foarte, foarte serios. Trebuie să tratăm serios meciul acesta mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri”

În funcție de rezultatele înregistrate astăzi în partidele Hermannstadt – Petrolul și FCSB – Sepsi, UTA ar putea să urce chiar și patru poziții în clasament cu o victorie mâine seară.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției