UTA a obținut un succes uriaș astăzi, 1-0 împotriva Petrolului, rezultat care îi urcă provizoriu pe arădeni pe loc de play-off, datorită rezultatului direct favorabil contra lui Hermannstadt (ambele echipe au 37 de puncte). „Roș-albii” nu au excelat din punct de vedere ofensiv, dar Marcelo Freitas a profitat de eroarea portarului Zima la faza fixă executată de Omondi în finalul primei reprize, iar apoi defensiva și portarul Florin Iacob i-au oprit pe jucătorii ofensivi ai formației oaspete, care și-au creat ocazii doar din șuturi de la distanță.

La finalul meciului, Mircea Rednic a fost aclamat de întregul stadion. Tehnicianul și-a lăudat jucătorii pentru victoria obținută, una care s-ar putea dovedi decisivă la finalul sezonului regulat: „Mă bucur, sunt mândru de elevii mei, a fost un meci greu, cum ne așteptam, nu am avut multe realizări, dar ca organizare eu zic că am stat foarte bine, nu le-am dat posibilitatea să-și creeze ocazii, mai ales în prima repriză. Felicit cei doi fundași centrali, au jucat impecabil, Iacob în spate, toată echipa, defensiv foarte bine. A fost o problemă faptul că s-au dat multe mingi înapoi, nu am avut curaj, E a patra șansă și acum nu am ratat-o, îi felicit, venim de departe. O echipă care practic s-a format din vară, cu mulți jucători români și străini, am fost criticat, ne vedeau retrogradați, dar cu muncă, sacrificii și perseverență zi de zi am ajuns pe locul 6, suntem mai buni decât Hermannstadt și U Cluj la meciuri directe, la fel și cu Sepsi. E bine, facem o poză și sper să rămânem acolo la final. Nu știu dacă au prime de play-off, nu era obiectivul nostru, dar conducerea nu va rămâne datoare. Felicit fanii, au fost incredibili, alături de echipă, tot orașul a simțit că e momentul bun, am pierdut cu Galațiul, nici cu Botoșani nu am profitat, dar azi toți împreună, toți pozitivi, ne-a ajutat mult. Mai sunt trei meciuri, toate grele, e șansa noastră și trebuie să profităm”

Așadar, utiștii sunt la mâna lor pentru a obține calificarea în play-off, dar următorul meci este unul foarte greu, în Giulești împotriva Rapidului. Duelul din capitală se va disputa miercuri, de la ora 21:00.

FOTO: captură Digi Sport

Lasă un răspuns

Recomandările redacției