UTA revine fără puncte din deplasarea de la Iași, după ce a cedat cu 0-1 împotriva Politehnicii pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Arădenii au făcut o primă repriză bună, în care au și ratat mai multe ocazii mari, însă după pauză au fost dominați clar de ieșeni, iar aceștia au reușit să dea lovitura în minutul 78 prin Shayon Harrison, care a înțepat balonul în plasă la capătul unei faze fixe.

Mircea Rednic a tras concluziile după înfrângerea „roș-albilor”: „Normal că ești dezamăgit, mai ales după ce am făcut o repriză bună, pe care am controlat-o, ne-am creat și ocazii, pentru mine e ocazie când ai superioritate trei contra doi, când ești singur cu portarul, și noi n-am reușit să înscriem. Sunt sigur că altul ar fi fost rezultatul, dar nu e prima oară când noi avem nevoie de foarte multe ocazii ca să înscriem. Este vorba și de calitatea jucătorilor din atac, s-au precipitat, ultima pasă nu a fost cea mai bună, au fost și egoiști. Am luat gol dintr-o fază fixă, o lovitură liberă din lateral, pe autul nostru, un fault ușor acordat. Poate s-a gândit că n-a acordat penalty la Gheorghiță atunci și în repriza a doua a fost total schimbat (n.a. arbitrul Marcel Bîrsan). Chiar mi-e ciudă, un meci egal cred că ar fi fost rezultatul corect. Ei ne-au surprins la o fază fixă, noi am dormit și eu au reușit să înscrie. În repriza a doua noi am avut un început slab, au fost mult mai prezenți, ne-au surprins cu doi atacanți, a jucat Phelipe în spatele celor doi atacanți. Am schimbat, lucrurile mergeau spre bine, am echilibrat jocul, păcat că am luat golul pe care l-am luat”

Utiștii au suferit o pierdere importantă în minutul 11, când Kevin Luckassen nu a mai putut continua meciul. Olandezul avea probleme încă de acum o săptămână, când a marcat în partida cu Hermannstadt deși nu se afla la 100% din punct de vedere medical, iar Rednic nu l-a luat în lot pentru meciul din Cupă cu FC Voluntari. „Kevin a simțit probleme musculare, s-ar putea să nu îl mai am până la sfârșitul anului. În momentul în care a ieșit el, lucrurile s-au terminat pentru că în față nu am mai contat. N-am mai reușit să câștigăm dueluri, n-am mai pus presiune pe cei doi atacanți și atunci ei au tot venit peste noi. Ei au mai avut câteva situații în care s-au eliberat pe zonă centrală și nu au înscris, au înscris dintr-o fază fixă, în care noi știam că sunt momente în care fac combinații pe zonele laterale, noi ne-am înghesuit pe zona centrală și i-am lăsat liberi, n-aveam voie să facem greșeala asta” a declarat tehnicianul.

Clasamentul din Superligă este în continuare extrem de echilibrat. Între ultimul loc de play-off, pe care se află „U” Cluj, și prima poziție care duce la barajul de menținere, ocupată de FC Voluntari, sunt doar cinci puncte, așadar o serie cu câteva rezultate pozitive poate propulsa o echipă către vârful clasamentului: „Asta e valoarea campionatului nostru, nu poți să zici că o echipă iese din tipar și domină campionatul. Sunt meciuri echilibrate, echipele mari, cu pretenții, cu buget mare, nu reușesc să facă diferența pentru moment, iar ăsta e un lucru bun pentru toată lumea, că se joacă până în ultima etapă și pentru play-out și pentru play-off” a afirmat Rednic.

Recomandările redacției