UTA a trecut rapid peste eșecul cu Oțelul și a reușit să obțină un punct pe terenul lui CFR Cluj, într-o partidă în care a avut o evoluție pozitivă. Sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, „roș-albii” vor juca un nou meci complicat, contra celor de la Hermannstadt, formație clasată pe locul 5 și care nu a mai pierdut un meci oficial de aproape patru luni.

Mircea Rednic a vorbit despre disputa cu sibienii pregătiți de Marius Măldărășanu: „Întâlnim o echipă constantă, omogenă, care și anul trecut și anul acesta are evoluții foarte bune. E un grup care deja se cunoaște, se înțelege foarte bine, au o exprimare bună și pe faza de apărare și pe faza de atac. Sunt foarte echilibrați ca joc, au și jucători care pot să facă diferența. Mă refer la Paraschiv, care e în față, Balaure sau Iancu, dacă o să joace din primul minut. Noi suntem pregătiți și sper să profităm de acest meci. Măldărășanu mi-a fost elev, a progresat mult, este un antrenor echilibrat. Are condiții foarte, foarte bune, are sprijin din partea celor care conduc clubul, are un președinte care are experiență și au și lucrat împreună, se înțeleg foarte bine. Sper că băieții mei sunt conștienți de importanța jocului, trebuie să facem pasul, să ținem trena cu cele de sus ca să ne apropiem de locurile 7-8, ceea ce ne-am propus noi la sfârșitul sezonului regulat”

Din păcate, arădenii au destule probleme de lot după partida de la Cluj: „Meciul cu CFR-ul s-a lăsat cu sechele. Sunt jucători care încă nu s-au antrenat cu echipa. E vorba de Kevin Luckassen, Micovschi, Marcelo și Ofosu, s-au antrenat separat, mâine o să vedem înainte să plecăm dacă putem să recuperăm un jucător important. Kevin cu tendonul, restul muscular, a fost și terenul greu, a fost și un meci greu în care noi am suferit, s-a alergat mult, chiar prea mult și nu prea îmi place. Înseamnă că n-am prea avut mingea, am pierdut-o ușor și e clar că ne-am apărat. A fost un meci în care am suferit, dar sper ca cel puțin doi jucători să îi recuperăm până mâine. Principiul meu este să nu joci dacă nu ești sută la sută, mai ales la un meci important cum e cel de sâmbătă, când am nevoie de jucători care sunt sută la sută” a spus tehnicianul, care a oferit și o altă veste neplăcută:  „Cooper va pleca în Italia. Mama sa nu se simte deloc bine și vrea să-i fie alături”

Utiştii revin la Oradea după aproape o lună, iar suprafaţa de joc de pe arena din judeţul Bihor nu se prezintă în cele mai bune condiții: „Se știe foarte bine situația de la Oradea, că de vreo trei zile plouă într-una. Erau și înainte probleme cu terenul pentru că au jucat, au avut ceva meci cu Timișoara, cred că s-a jucat pe ploaie. Nu știu cum arată, din pozele pe care le-am văzut arată binișor, dar e clar că va fi un teren greu pentru ambele echipe. Plus că marți noi avem meci de Cupă, care la fel, e unul dintre obiectivele noastre, deci sunt două meciuri importante pentru noi” a afirmat Rednic.

După disputele cu Hermannstadt, în campionat și FC Voluntari, în Cupă, „roș-albii” vor mai juca pe teren propriu alte două partide de Superligă în acest an, cu Farul, pe 16 decembrie, și cu Universitatea Craiova, pe 20 decembrie. Din câte se pare, șansele ca acestea să se poată juca la Arad sunt aproape de zero, conform celor declarate de experimentatul antrenor: „Avem trei meciuri acasă în campionat, acasă în ghilimele, încă nu știm unde jucăm. Ce e sigur e că meciul de campionat și cel de Cupă vor fi la Oradea, după care nu mai știm. Dar în niciun caz nu cred că vom juca la Arad, pentru că nu cred că o să reușească să rezolve cu terenul și nici n-aș vrea să riscăm numai de dragul de a juca un meci aici dacă nu e sută la sută, atunci înseamnă că ne batem joc de bani și de munca oamenilor”

Rednic a întâlnit-o pe Hermannstadt de nouă ori în cariera de antrenor, iar bilanțul său este unul pozitiv: trei victorii, patru remize și două eșecuri.

Recomandările redacției