UTA își continuă evoluțiile bune în Superligă și a ajuns pe locul 9 în clasament după ce a trecut cu 2-0 de Hermannstadt la Oradea. Arădenii și-au creat mai multe ocazii decât adversarii, iar pe final au reușit să le și transforme, prin Kevin Luckassen și Claudiu Micovschi.

Mircea Rednic și-a felicitat elevii la finalul partidei, după un succes meritat care îi apropie pe „roș-albi” la doar trei puncte de zona play-off: „E o victorie meritată, am ocazii multe, am avut și două bare prin Rareș (n.a Pop). Țin să felicit ambele echipe, ținând cont de starea terenului, care a fost foarte grea. Mie mi-a fost greu să ajung până la suporteri, să-i salut. Dar, mă bucur că băieții mei au înțeles că e un meci foarte important. Le-am zis că avem patru finale, trebuie să luăm meci cu meci, să nu începem să visăm, să vorbim de obiective mari, ne concentrăm pe primul meci care urmează, să jucăm la fel de bine cum am făcut-o astăzi. Am avut și un schimb cu suporterii, adormiseră la un moment dat, am avut ocazii, eu apreciez un jucător care ajunge singur cu portarul și ratează, e foarte greu să ai stabilitate bună ca să poți să lovești mingea. Și eu mi-aș fi dorit să înscriem din ocaziile pe care le-am avut, dar am avut încredere, nu e prima dată când noi reușim să înscriem pe final. Chiar aici, pe același teren, contra lui Dinamo, când am câștigat în minutele de prelungire. Asta înseamnă că s-a format un grup, un spirit bun, pozitiv. Chiar dacă am avut patru-cinci probleme cu jucători care mi-au lipsit, care au fost titulari la meciul cu CFR-ul, cei care au intrat chiar au jucat foarte bine și merită felicitările mele și ale noastre. Mulțumesc suporterilor, nu le e nici lor ușor să vină la 100 de kilometri de orașul lor, dar au fost alături de echipă și au încurajat echipa până la sfârșit” a declarat antrenorul UTA-ei.

Tehnicianul a fost foarte inspirat la pauză, când i-a introdus pe Omondi și Micovschi, fotbaliști care au contribuit decisiv la cele două goluri: „În repriza a doua jucătorii intrați la pauză au dat mai multă viteză jocului, am fost mult mai direcți, s-a verticalizat mai mult și pasele care au venit au fost mult mai precise. Mă bucur că băieții au avut răbdare și nu am riscat, nu ne-am descoperit numai de dragul de a face pe plac suporterilor. Am reușit până la urmă să înscriem și apoi am mai avut câteva situații. Micovschi a marcat din nou la Oradea, se simte bine, am riscat puțin cu el, s-a antrenat separat, dar era necesară intrarea lui, a dat un plus de viteză, de verticalizare, asta e calitatea lui, e un super-băiat și chiar mă bucur că am reușit să îl aducem la noi și sper ca în continuare să aibă o evoluție foarte bună. Supărat n-am de ce să fiu pe Omondi, el a venit târziu, din punct de vedere fizic încă nu e pus la punct, dar are calitate, pe un teren ca acesta a avut câteva execuții, câteva pase bune. A ratat, dar mai mult ca sigur o să fie un jucător important pentru noi” a spus Mircea Rednic.

Inclus în echipa etapei după evoluția bună de pe terenul CFR-ului, juniorul Cristian Mihai a făcut un nou meci bun și treptat devine un titular incontestabil pentru Mircea Rednic: „Cu Cristi Mihai toată lumea joacă bine, cum nu joacă Mihai, cum sunt probleme. Mihai și-a luat rolul în serios, bravo lui, un tânăr jucător care în sezonul trecut juca la Pecica meci de meci. El și-a câștigat locul în echipă, meci de meci joacă foarte bine, bravo lui, sper să rămână modest și să facă meciuri și mai bune”

Pentru UTA urmează un meci decisiv marți, de la ora 19:00, la Oradea împotriva celor de la FC Voluntari. Arădenii sunt obligați să învingă pentru a obține calificarea în sferturile Cupei României: „M-aș bucura ca suporterii să fie prezenți și să susțină echipa și la meciul de marți, chiar dacă se joacă în cursul săptămânii, fiind meci de Cupă, și să reușim să trecem de Voluntari. E un obiectiv al nostru, ne dorim foarte mult să ne calificăm, nu voi menaja, voi folosi cei mai buni jucători pe care-i am la dispoziție. S-a anunțat o vreme mai bună, nu va ploua, înainte de acest meci a plouat într-una, până aseară. E greu pentru ambele echipe, din punct de vedere fizic am dus-o foarte bine și chiar sunt mulțumit. Marți deja avem meci, apoi vineri iar meci, ne bucurăm azi, pentru că eu cred că merită jucătorii la efortul pe care l-au făcut astăzi”

 

Recomandările redacției