UTA a suferit prima înfrângere din play-out în etapa precedentă, 1-3 pe teren propriu cu Hermannstadt, dar lupta pentru primul loc este în continuare deschisă, mai ales după pasul greșit făcut de sibieni în această etapă, 1-1 pe teren propriu cu FC Botoșani. Luni, de la ora 19:00, „roș-albii” vor juca la Ploiești, împotriva Petrolului, în ultimul meci al etapei 5 din play-out, iar duelul se anunță unul foarte complicat.

Mircea Rednic a prefațat întâlnirea de pe „Ilie Oană”: „Ne așteaptă un meci foarte greu, vreau să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut și să nu mai facem cadouri. E o echipă care are un lot bun, cu jucători buni, au schimbat și antrenorul, vin după o victorie meritată, au moralul foarte bun, joacă acasă, cunosc atmosfera de la Ploiești, că și eu am antrenat acolo. Trebuie să fim super pregătiți, să nu mai avem momente și momente, cum a fost la meciul trecut. Au jucători care pot să speculeze și să facă diferența, precum Grozav, sau Musi, care văd că e în formă bună, ei sunt omogeni din acest punct de vedere, îl au și pe Berisha, pe Irobiso, care a intrat foarte bine, Jair, un jucător care e foarte tehnic și care simte spațiul și dă și goluri. E o echipă bună, solidă din toate punctele de vedere. Sunt trei puncte în joc, știți foarte bine ce ne dorim noi, vrem să terminăm primii în această grupă de play-out”

„Lupii galbeni” au fost preluați recent de fostul antrenor al UTA-ei, Laszlo Balint, care a obținut o victorie foarte importantă la debut, 2-1 pe terenul Universității Cluj. „Balint cunoaște spiritul UTA-ei, cu el a promovat echipa în prima ligă. Normal că și el are ambiția să arate, poate, că s-a făcut o greșeală cu el. În primul rând, cred că acum e preocupat mai mult de situația echipei. Eu cred că el s-a simțit bine aici, a fost respectat, pentru că a făcut și lucruri bune. Eu am venit după el, înseamnă că n-a avut rezultate, dar se mai întâmplă. Ambiția mea e să terminăm pe primul loc, nu am nici un duel cu Balint. A făcut lucruri bune, a promovat echipa, iar următorul an a fost destul de bun, s-a descurcat ok. Nu îl judec pentru al doilea mandat, a venit pentru că aici s-a simțit bine, i s-au creat toate condițiile” a declarat antrenorul UTA-ei.

Rednic și Balint s-au mai întâlnit de două ori în Superligă, iar ambele partide s-au încheiat la egalitate, UTA – Viitorul 0-0 și Dinamo – UTA 2-2. „Nu mi-ar conveni un egal, dacă mergem să facem egal n-avem nici o șansă, e o echipă puternică. Nu sunt meciuri tur-retur, sunt finale, aici trebuie să mergi să câștigi, cu inteligență, cu răbdare. Ținând cont și de ultimul rezultat și de atmosfera care e acolo, eu mă gândesc că ei vor dori să ne atace, să facă pressing. Dar, oricum, așa, ca organizare, a fost mult mai bine, e normal să fie entuziasm când se schimbă antrenorul. Plus, au fost alții care nu au jucat și au apărut titulari, a fost schimbat și sistemul. Din punct de vedere tactic s-a schimbat, e clar, cu Pârvu întotdeauna au jucat cu trei fundași, acum au jucat cu patru” a spus experimentatul tehnician.

Dacă Oțelul nu o învinge pe „U” Cluj în meciul care se va disputa astăzi, UTA ar putea să revină pe primul loc în play-out cu un succes la Ploiești.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției