UTA se află într-o formă foarte bună în Superligă, dar „roș-albii” nu s-au descurcat la fel de bine în Cupa României, competiție din care au fost eliminați după remiza de astăzi cu FC Voluntari, scor 0-0. Arădenii au avut un plus față de adversari, însă nu au reușit să concretizeze ocaziile create și au terminat pe locul 3 în Grupa D, în urma celor două echipe calificate în sferturi, Universitatea Craiova și FC Voluntari.

Mircea Rednic a reacționat la finalul partidei: „Normal, sunt dezamăgit, ne-am dorit această victorie. Am dominat jocul, am avut posesie, chiar dacă terenul nu prea ne-a avantajat, ne-am creat și ocazii, mai ales în prima repriză. Și în repriza a doua am avut câteva situații, dar ultima pasă nu a fost cea mai bună, poate și din cauză că jucătorii, în momentul în care au vrut să șuteze și-au pierdut echilibrul. Dar așa, per ansamblu, am fi meritat să câștigăm. E trist, ne-am dorit această victorie, păcat că nu am reușit să trecem mai departe”

Rednic a lăsat mai mulți fotbaliști la Arad, însă aceștia nu au fost odihniți, ci s-au confruntat cu diverse probleme medicale: „Nu regret că nu am trimis alți jucători pe teren, cei care au rămas acasă au rămas cu probleme, era risc mare, Mihai a avut o contractură, Marcelo după penultimul meci nu s-a antrenat, Kevin (n.a. Luckassen) a jucat cu dureri la tendon. Ținând cont de starea terenului, chiar era un risc mare. Cu Cooper am jucat aproape jumătate de sezon, și cei de la mijloc, Carp, Marku, Dumitrașcu, sunt jucători care au jucat, care au avut meciuri în picioare, care trebuia să arate, practic, mai mult. Așteptam mai mult, mai ales de la Cooper, a avut multe situații în care a pierdut mingea, a avut situația aceea de gol, nu ai voie să ratezi. Dacă dădea gol, era cel mai mare. Nu i-am menajat, dar era riscul prea mare, dacă am fi jucat sâmbătă sau duminică, era altceva, dar jucăm vineri, la Iași. Îmi pare rău, eu zic că nu aici s-a pierdut calificarea, cred că la meciul cu Craiova, acolo poate trebuia să folosesc jucători care erau atunci mai în formă. Nu mai proaspeți, dar mai în formă”

UTA are în continuare un lot destul de larg, din care fac parte inclusiv fotbaliști care nu sunt eligibili să joace în Superligă (precum Vucenovic sau Leidsman), deoarece au fost excluși de pe lista trimisă de arădeni la LPF. În aceste condiții, e clar că în iarnă vor mai exista alte plecări: „E un lot care s-a format cum s-a format, sunt jucători care sunt aici, mai am trei meciuri în care trebuie să tragem linie, anul care vine o să fie greu. Vreau să văd pe cine mă bazez, cine face față, fără supărare, de unii jucători suntem obligați să ne despărțim pentru că nu crează concurență. Șanse au avut și n-au arătat, nu la ce m-am așteptat eu, fără supărare” a spus antrenorul „roș-albilor”.

Tehnicianul a confirmat și faptul că, în mare măsură, meciul de astăzi a fost ultimul pe care UTA îl va juca la Oradea, unde suprafața de joc arată din ce în ce mai rău: „Mai mult ca sigur, nu vom juca și ultimele două meciuri din acest an la Oradea. Joi joacă Hunedoara, e clar că terenul acesta nu mai poate să își revină, săptămâna viitoare sunt anunțate ploi, deci nu cred că vom mai juca aici. Le mulțumesc orădenilor că ne-au primit, ne-am simțit foarte bine, chiar am avut rezultate bune, dar la ce am văzut eu acum, e mult mai greu decât la meciul cu Hermannstadt. Chiar dacă nu a plouat, dar drenajul suferă. Deja sunt temperaturi de zero grade, chiar minus, nu are încălzire, e riscul prea mare să disputăm cele două meciuri aici. Sunt soluții, vom avea o discuție, o să vorbesc cu domnul Meszar și vreau să găsim soluția cea bună. Noi suntem o echipă care joacă, ducem jocul de la portar, avem niște trasee care ușor-ușor acum încep să dea roade, ne trebuie și o suprafață mai bună”

Odată cu eliminarea din Cupă, arădenii se vor concentra pe singura competiție care le-a mai rămas, Superliga. Vineri, „roș-albii” joacă la Iași contra Politehnicii în cadrul etapei 19: „E un meci în deplasare, după care avem două meciuri acasă, cel mai important este meciul cu Iașiul, am zis că mai avem trei finale, sunt sigur că vom fi pregătiți. Chiar dacă Iașiul e o echipă care joacă foarte bine, chiar dacă au pierdut sau au făcut egal, e o echipă care și-a creat ocazii, o echipă bine aranjată în teren, au și jucători cu calitate, sigur o să ne aștepte un meci greu, dar noi suntem pregătiți” a afirmat Mircea Rednic.

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției