UTA continuă seria egalurilor în Superligă după 2-2 cu Rapid în primul meci disputat pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea. Situația din clasament a „roș-albilor” nu se îmbunătățește, însă jocul dă speranțe pentru partea a doua a sezonului regulat.

„A fost un meci bun făcut de echipa noastră, cu toate problemele pe care le-am avut și cu jucătorii care ne-au lipsit, pe un teren neutru, care pe alocuri ne-a pus probleme, pentru că mingea sărea foarte prost, dar eu zic că ne-am descurcat foarte bine. Nu știu dacă să zic că mă mulțumesc cu un punct, la ocazia pe care a avut-o Eric. Ei n-au avut ocazii, au avut situații, au fost două situații de contraatac în care ne-au surprins și individual, îmi pare rău pentru că asta am discutat și am văzut, nu e prima oară când Petrila accelerează și intră pe zonă centrală, ori dă gol ori intră în combinații. Ne-au surprins două faze, mai ales golul doi care a venit în minutul de prelungire, în urma unei faze la care noi am văzut că Moldovan a deviat-o, n-aveam voie să fim surprinși. Au fost două faze de neatenție, de relaxare, din care ei au reușit să înscrie a declarat Mircea Rednic după remiza de vineri.

Din nou, o decizie de arbitraj foarte importantă afectează negativ UTA. Din câte se pare, şutul trimis de Stolnik în minutul 42 a trecut de linia porţii înainte să fie respins de Borza, însă tușierul și arbitrii din camera VAR nu au acordat golul. „Se pare că a intrat, cred că nu s-a văzut de la nocturnă, că e proastă nocturna, așa au zis toți de aici. Se vede clar că mingea a depășit linia. Ne-am uitat la reluare, am făcut stop cadru și ni s-a părut că a trecut de linie. Nu a fost un meci ușor nici pentru Feșnic, a fost un meci care s-a jucat la limită, ambele echipe și-au dorit victoria” a spus antrenorul arădenilor.

„Roș-albii” au avut destule absențe pentru meciul de astăzi: Fabry și Cooper au fost suspendați, Vucenovic e accidentat, Stanciu a ajuns prea tărziu la Arad după cantonamentul naționalei U17, iar Conte încă nu a fost legitimat. De asemenea, mai mulți fotbaliști au fost fie obosiți după meciurile jucate la echipele naționale, precum Pop, Abeid sau Mihai, fie în urmă cu pregătirea, precum ultimii sosiți, Luckassen și Omondi. Chiar și în aceste condiții, arădenii au făcut un meci bun și au revenit de două ori pe tabelă: „Mă bucur că am revenit, mă bucur că Kevin (n.a. Luckassen), care a venit de opt zile, a ținut aproape 75 de minute, chiar mai bine, a înscris, asta e bine pentru un atacant. Nici Eric (n.a. Omondi) n-a intrat rău, are patru sau cinci zile de când e aici, cred că și acum fugeam prin Oradea să-l prindem dacă reușea să înscrie. A fost foarte bine, normal că mi-aș fi dorit să câștigăm, pentru că avem nevoie mare de puncte, dar eu cred că jocul pe care l-am prestat astăzi a fost bun. Abeid a venit ieri dimineață, s-a antrenat separat după-amiază. Asta e situația, trebuie să ne adaptăm, mă bucur că cei care au intrat au ajutat să înscriem și acum urmează încă un meci de foc joi (n.a. cu Farul), deci nu avem timp să ne bucurăm prea mult, o deplasare mai lungă, dar acum chiar am lot. Cei mai buni jucători ai noștri de până acum au lipsit astăzi (n.a. Fabry și Cooper), cu ei în echipă sunt sigur că lucrurile o să fie mult mai bine, există concurență, acum chiar nu am de ce să mă plâng. Pe Conte îl așteptăm, mai mult ca sigur până luni va fi în regulă, intră și el în competiție. Astăzi am început cu opt români, și asta e un lucru pozitiv. Ușor-ușor, lucrurile încep să meargă la UTA.”

Primul meci organizat de UTA pe stadionul „Iuliu Bodola” a fost, în mare parte, un succes, atât din punct de vedere organizatoric, cât și al atmosferei: „Ne-am simțit foarte bine la Oradea. Trebuie să le mulțumesc suporterilor, știu că au făcut eforturi mari, fiind și vineri astăzi, dar au fost alături de echipă, și-au încurajat echipa, în momentele delicate nu au cedat. Eu zic că e de bun augur, cred că e soluția cea mai bună, ținând cont de situație. Mulțumesc celor de la Oradea, cât de cât s-au zbătut să ne creeze condiții, mai mult ca sigur problemele care au fost la acest meci se vor rezolva și o să fie mult mai bine.”

UTA a rămas pe locul 14 în clasament după această remiză, cu 11 puncte, în timp ce Rapidul e și ea în continuare pe locul 3, cu 23 de puncte.

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției