Zilele Administrației Șiriene au ajuns la final, ultimul act având loc duminică seara în fastuoasa sală a Casei de Cultură Ioan Slavici din Șiria, un edificiu construit tot de administrația condusă de Valentin Bot. Spectacolul folcloric a culminat cu prezentarea unui film în care au fost redate cele două decenii de evoluție ale comunei Șiria, din 2004 până în 2024, în timpul mandatelor de primar ale lui Valentin Bot.

Sala arhiplină, mulți au fost nevoiți să asculte filmul doar de afară, a putut vedea și auzi cum a evoluat Șiria în tot acest timp. De la o comună simplă, fără prea mari așteptări, la una dintre cele mai înfloritoare comune din țară, cu proiecte și edificii care depășesc cu mult orice fel de așteptări.

Imaginile din film au fost prezentate live de către Garofița Popa și Denis Bot. Emoțiile pe care cei doi le-au avut, atât în timpul prezentării filmului, cât mai ales imediat după aceea, au fost transmise și celor din sală și de afară. Nevoit să își întrerupă discursul de câteva ori din cauza lacrimilor, Denis Bot i-a făcut și pe cei din sală să își șteargă lacrimile. De emoții nu a scăpat nici Garofița Popa, mai ales atunci când i s-a mulțumit pentru aportul uriaș pe care l-a avut de-a lungul anilor în dezvoltarea Șiriei.

Momentul culminant al serii a fost intrarea primarului Valentin Bot, absolut toată lumea din sală ridicându-se în picioare și aplaudând minute în șir. Vizibil emoționat, Valentin Bot a fost nevoit să își șteargă bine lacrimile pentru a putea urca pe scenă, unde era așteptat de întreaga sa echipă de consilieri. Având familia aproape, în special pe nepoțelul de câteva luni, Valentin Bot le-a mulțumit tuturor pentru sprijin, i-a asigurat că va continua în fruntea primăriei, fără a le face promisiuni, dar că este nevoie „ca întreaga echipă liberală să fie votată, pentru că avem nevoie de reprezentativitate pe toate palierele. În ceea ce privește echipa mea de consilieri, ca la fotbal, echipa câștigătoare nu se schimbă. Peste 90% dintre cei pe care îi vedeți astăzi aici lângă mine sunt din 2004. Mergem înainte“, a declarat Valentin Bot.

Cornel Palade și Romică Țociu au destins apoi atmosfera, până târziu în noapte.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției