Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare. După accidentul din localitatea 2 Mai, în care fiul ei drogat a ucis două persoane, Miruna Pascu a luat legătura cu prietena lui Vlad Pascu pentru a determina să nu dea declarații care l-ar lega pe acesta de traficul de droguri. Prietena lui Vlad Pascu, Rebecca, este fata care a apărut alături de acesta într-o înregistrare video scursă în presă la câteva zile după accident, făcând afirmații precum „drogurile sunt viața mea” sau „noi nu suntem toxicomani, suntem oxycomani”.

Mărturia prietenei lui Vlad Pascu, amenințată de Miruna Pascu

Potrivit referatului în baza căruia s-a cerut arestarea preventvă, în încercarea de a atenua circumstanțele angajării răspunderii penale a fiului său, Pascu Matei Vlad și conștientă fiind de faptul ca L. Rebecca ar putea cunoaște aspecte de natură a proba implicarea fiului său în infracțiuni de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de astfel de droguri în vederea consumului propriu,Miruna Pascu a contactat-o în repetate rânduri pe L. Rebecca, prin mesajele transmise pe Whatsapp la datele de 27.08.2023 și 31.08.2023, iar în ultimul mesaj, transmis la data de 31.08.2023, i-a scris amenințând-o că, dacă nu dă curs solicitării de a comunica cu ea, va remite presei spre publicare materiale de o natură compromițătoare pentru aceasta.

L. Rebecca fusese citată ca martor pentru data de 08.09.2023, în dosarul nr.861/D/P/2023, al DIICOT-Serviciul Teritorial Constanța, în care Pascu Matei Vlad este cercetat în calitate de suspect pentru trafic de droguri.

„După ce a făcut accidentul mortal de la mare, la sfârșitul lunii august 2023, am primit pe telefonul mobil mai multe mesaje pe WhatsApp de la Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, prin care aceasta îmi solicita insistent să vorbesc cu ea despre ceva ce are presa și care m-ar expune. În ultimul mesaj din data de 31.08.2023, mi-a spus că, dacă nu voi catadicsi să iau legătura cu ea până luni, o să aibă mai multe materiale de dat la presă despre mine. Din acest motiv, pentru că m-am simțit amenințată, împreună cu mama mea, am formulat denunțul la DIICOT.

Miercuri, pe 6 septembrie, am sunat-o pe Pascu Miruna, care nu a răspuns, dar a încercat în repetate rânduri, joi, să ia legătura cu mine. Într-un final, joi seara am reușit să discut cu ea pe WhatsApp, cu telefonul pe speaker, ca să văd ce dorește de la mine. Discuția a fost lungă, mai mult de jumătate de oră și în discuție Pascu Miruna era foarte preocupată de faptul că vineri dimineață eu urma să fiu audiată ca martor la DIICOT- Constanța, în dosarul de deținere de droguri a lui Vlad Pascu.În cursul discuției, de mai multe ori, Pascu Miruna a încercat să mă convingă să nu mă duc la DIICOT-Constanța să dau declarație, iar pentru asta să-mi iau scutire medicală fie de la dermatolog, fie de la medicul de familie, sau dacă totuși decid să dau declarație, să spun că nu-mi amintesc că aș fi consumat droguri împreună cu Pascu Vlad și că în clipul mediatizat, de fapt jucam un rol. Pascu Miruna mi-a spus că dacă voi spune adevărul, în sensul că eu consumam împreună cu Pascu Vlad, voi intra la DIICOT martor și voi ieși inculpat, pentru consum de droguri. 

Am perceput-o ca fiind foarte insistentă și foarte dornică să mă manipuleze, în scopul de a nu exista dovezi pentru istoricul de consum de droguri a lui Pascu Vlad. De altfel, mi-a și zis să șterg totul din telefon ca să nu-mi ia procurorul telefonul, pentru că există riscul să vin cu telefonul la DIICOT și să plec fără el. De asemenea, mi-a spus că dacă dau declarație, pot să nici nu mă mai întorc acasă, în sensul că aș putea fi arestată și că ce declar ca martor ar putea fi folosit împotriva mea. Toate aceste lucruri pe care mi le-a spus Pascu Miruna au fost de natură să mă îngrijoreze, la fel și faptul că niște filme sau poze cu mine aflate sub influența drogurilor ar putea să apară în presă, așa cum amenințase în mesaj. În cadrul discuției, mi-a spus că sunt labilă psihic și proastă, în încercarea de a mă domina și de a mă determina, intimidându-mă, astfel încât și nu mă duc să dau declarație și dacă totuși mă duc să dau declarație, să nu spun adevărul. M-am simțit presată de felul în care mi-a vorbit și de lucrurile pe care mi le-a spus, m-am simțit amenințată. M-am simțit amenințată și de statutul social și de poziția de pe care îmi vorbea Pascu Miruna, care este o persoană cu bani și relații.

Eu am fost la DIICOT-Constanța și am spus adevărul, am declarat inclusiv faptul că știam de la Pascu Vlad că mama lui îi mai dădea pastile de Xanax. Acest subiect l-am abordat și în discuția cu Pascu Miruna, care s-a făcut că nu e în cunoștință de cauză și că ar fi fost vorba de niște pastile pe care le-ar fi avut ea în casă de pe niște rețete mai vechi de-ale ei și de-ale lui Vlad. Vlad Pascu dispunea de sume mari de bani, pe care îi lua de la părinți, fără știrea lor.”

Discuție între Miruna Pascu și fiul ei aflat în arest, la ora 9 dimineața

PASCU MIRUNA: M-a sunat ieri….domnișoara Rebeca și am o întrebare, una singură. Ea așa e de proastă? Sau face pe nebuna? Dar îmi răspunzi clar.

VLAD: Ce?

PASCU MIRUNA: Așa e de proastă sau face pe nebuna?

VLAD: E destul de proastă.

PASCU MIRUNA: E foarte proastă. E foarte proastă. Deci va face niște prostii cât ea de mari. Deci este…eu nu am crezut că tu poți vreodată, în viața ta, dar probabil că…na…e destinul tău și a lu tac-tu să vă însoțiți cu proști. Că și ăla numai de proști îî place să fie înconjurat. Ca să-l pupe-n cur. Nu am crezut că ea e atât de proastă. Eu chiar am crezut că face pe nebuna ca să mă tragă pe mine de limbă. Dar, frate, nu am crezut că e atât de proastă! Eu nu am crezut că există persoană în jurul tău care să fie atât de proastă. Mi-am schimbat total părerea despre tine. Deci îți spun. Am fost atât de furioasă azi noapte…?!

VLAD: Dar ce s-a întâmplat?

PASCU MIRUNA: Nimic. Nu am cum să-ți spun. Că nu vreau să fiu și eu dup-aia prinsă într-un căcat din ăsta, că nu știu ce fac eu?! Întotdeauna așa a fost. (N.l. neinteligibil) am tras tot. Toate căcaturile le-am tras în viața asta de la toți. De ce mi le-o fi dat mie Dumnezeu pe toate, nu știu. Probabil pentru că pot și pentru că sunt o persoană care am cât de cât o moralitate. Dar nu am crezut așa ceva. Nu știu cum ai putut să vorbești cu ea despre mine, în primul rând. Nu știu cum ai putut. Cum ai putut să ai încredere să vorbești cu ea despre mine? În fine.

VLAD: Da, nu știu dacă ai concretizat ceva… (n.l. neinteligibil, vorbesc suprapus)

PASCU MIRUNA: Nu am cum Vlad. Îți repet în primul rând ea nu trebuia să mă sune. Că ea e…na…nu trebuia să mă sune, iar eu îți spun sincer, când m-a sunat, nu am fost convinsă…am fost convinsă că încearcă să mă tragă de limbă.

VLAD: Păi da nu știu ce a spus! Nu știu, mie mi se pare o persoană destul de proastă.

PASCU MIRUNA: Nu destul, Vlad! Este cea mai proastă fată cu care eu am stat de vorbă de-a lungul vieții mele. Deci nu are legătură cu restul pe care l-am cunoscut, că din anturajul tău, nu am cunoscut oricum, decât încă una. Dar la modul general nu am cunoscut nici una atât de proastă adică nici una la nimeni .Am mai cunoscut și de pe la (n.l. neinteligibil) și-s mai mici si de pe la fete, la modul general, mai au și prietenii mei copii, că să nu crezi cumva că eu nu am prieteni. Dar așa ca asta, nu nene. Asta e petardă. În fine. În fine. Deci o să-ți aduc hăinuțe, o să-ți cumpăr două cămăși, ți-am zis una neagră și una cred că bleu, (n.l. neinteligibil) blugi întregi

VLAD: Da.

PASCU MIRUNA: … să nu fie tăiați.

PASCU MIRUNA: Mami, ți-am zis. Azi noapte după discuția cu dom-șoara, cred că nu am dormit….juma de oră cred că am dormit. Atât am fost de nervoasă pe faptul că ai putut să ai un asemenea anturaj, Vlad, că ăla te-a dus unde te-a dus. Ai putut să te complaci și să te bălăcești într-un anturaj de căcat, care ți=a adus și ți-aduce numai și numai probleme. Chiar mă întrebam, sincer îți spun, mai dar tu cine ești măi mamă, măi. Nu ești adevărat. Ești omul pe care-l credeam eu că ești sau ești pur și simplu un boschetar de ăsta așa. Că ai zis că…Nu-mi vine să cred că ai putut să stai lângă asemenea persoane. Să le îngădui să stea în jurul tău, să le îngădui să te tragă în direcția aia mamă, că scopul unui prieten, știi care e pui? Este să te ajute să mergi pe o cale dreaptă mama. Prietenii dacă te văd că o iei într-o parte, trebuie să-ți zică ”Bă, stai așa.! Hai să-l ajutăm, că nu-i în regulă” Nu (n.l. neinteligibil) să te tragă spere…să te înece de tot! Nu știu cum ai putut să ajungi așa?! (N.l. neinteligibil) adică din punct de vedere psihologic, că de aia am să mă duc să vorbesc și cu un psiholog foarte bun din ăsta, să vedem ce putem face cu tine. Ai ajuns pentru că ți-ai dorit întotdeauna să fii în centrul atenției lu tac-tu, să te aprecieze el. El fiind un rebel care nu pune preț pe morală și pe carte și pe educație, a zis că va pune preț că tu ești șmecher. Așa te-a învățat, să fii șmecher! Și ai intrat într-un club de așa ziși smecheri.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: Poftim? Nu știu Vlad, deci îți spun…

VLAD: Bine hai (n.l. neinteligibil, vorbesc suprapus)

PASCU MIRUNA: Te rog frumos, nu mai vorbi cu nimeni, nici acum. Apropos de vorbit. În afară de avocat și cu mine și atât (n.l. neinteligibil) nu mai vorbi cu nimeni. Pentru că lucrurile nu sunt așa cum le vezi tu. Nici la colegii tăi nici la nimeni. Nu sunt. Tu ai tendința să trăncănești. Vorbește despre pasiunile tale, despre boxe despre biciclete, despre faptul că învățai cand erai mic, despre faptul că ai avut și altfel de prieteni. Vorbește despre mine că muncesc și am muncit toată viața, dacă vrei. Vorbește despre alte chestii, nu despre ce făceai tu, pentru că nu ai nimic cu ce să vorbești în direcția aia și lucrurile nu rămân staționare niciodată. Te rog mult de tot să mă înțelegi. Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din căcatul ăsta. Și nu le fac gratis și nu la ca…le fac (n.l. neinteligibil) în fiecare zi. Înțelegi? Niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac dar nu mai îmi veni cu ….deci nu știu. Trebuie să stăm de vorbă. Ce prieteni ai avut, data viitoare, clar. Ca să știu de la cine mă mai aștept la căcaturi. Că nu am știut pe nimeni, mamă, niciodată. Nu știu, probabil ai considerat că mi-ai zis că eu poate îi cunosc, nu știu ce le fac. Pe bune? E clar că nu aveai de ce să mi-o prezinți pe asta. Asta da, îmi dau seama, dar pe bune?!

VLAD: Mda. Alo?

PASCU MIRUNA: Da, te aud.

VLAD: Tu unde ești de se aude așa?

PASCU MIRUNA: (n.l. neinteligibil) aud. Am plecat de la doamna avocat și am luat-o să mă dus să-mi iau ghiozdanul și să mă duc acasă. Iau tren. Că pe Cristi l-am trimis de ieri. Cristi avenit cu mâncarea cu mine, și l-am trimis acasă. Nu cumva să crezi că Florin, hohoho, hai să râdem! Da?

VLAD: Ce Florin?

PASCU MIRUNA: Deci l-am trimis că trebuia să-l ducă pe domnu la școală.

VLAD: Pe Florin?

PASCU MIRUNA: Nu dragul meu. Pe Cristi. De aia a plecat și nu m-a așteptat.

VLAD: (n.l. neinteligibil)

PASCU MIRUNA: Nu are nici o treabă, nu am nici un ajutor, Vlad, de la nimeni. Da? Să termini cu căcaturile pe care le ai în cap.

VLAD: Dar tu ce crezi că am eu în cap?

PASCU MIRUNA: Vlad, ce ai avut și până acum! Că de aia ai ajuns aicea. Deci nu te supăra, sunt foarte furioasă pe discuția pe care am avut-o ieri cu individa aia. Foarte furioasă. Pentru că (n.l. neinteligibil) ai ajuns să-ți alegi niște oameni pentru că…nu știu frate! Ce mediu ți-a creat tac-tu acolo acasă! Nu ai avut nici un fel de mediu controlat. Nimic, nimic, nimic. Numai de capul tău ai fost lăsat. Și ai făcut…

VLAD: Păi și e ceva nou chestia asta?

PASCU MIRUNA: Nu mama, dar te rog mult de tot, de acum încolo să mă asculți. Te rog din suflet, ascultă-mă cu tot ceea ce spun și o să incerc să fac tot ce pot mai bine

VLAD: Te ascult.

PASCU MIRUNA: Mă asculți cuvințel cu cuvințel, pui. Am vorbit, ti-am zis, o să vin în fiecare joi, Doamne-ajută că mă lasă în fiecare joi, că m-am bucurat de parcă…oricum, te văd mai des decât te vedeam înainte, sincer, dacă te văd o dată pe săptămână.

VLAD: Da, într-adevăr ne vedem mai des dar (n.l. neinteligibil)

PASCU MIRUNA: Of, mamă, mamă, o să încerc să fa, ti-am zis, o să văd poate reușesc peste vre-un mandat din ăsta, de acuma, să încercăm să depun…oricum depunem și acuma niște hartii, în care, ți-am zis, vreau să arăt că poți fi reabilitat.

VLAD: (n.l. neinteligibil, vorbesc suprapus) nu cred că poți să scoți tu domiciliu (n.l. neinteligibil)

PASCU MIRUNA: Arăt că problema cu drogurile e o problemă universală. A mai fost acum un polițist prins când vindea cocaină și căcat…deci…e plin peste tot. Eu nici nu am crezut că…

VLAD: Cunosc o grămadă de cazuri de genul, doar că nu am ce să mă duc să fac denunt…

PASCU MIRUNA: Mama! Doar că nu au avut poze pe TIK-TOK cu proaste!

VLAD: (n.l. neinteligibil)

PASCU MIRUNA: Vrei să-ți spun ceva, în puii mei?! Zău!

VLAD: Nu au luat de la mine mare lucru, de pe instagram. Au luat de pe alter conturi și poze care le-a trimis unul și altul.

PASCU MIRUNA: Da mama, dar cum au ajuns alea publice? Cum au ajuns? Unde ai trimis tu? Sau proasta ta?

VLAD: Nu, le-a trimis niște bulangii care aveau ciudă pe mine.

PASCU MIRUNA: Vlad, bulangii ăia toți, îți repet: Băi, pe lumea asta sunt lucruri care nu se văd la vedere și sunt mult mai grave și decât ce ai făcut tu și decât..știm noi că există. Bă, dar există, cum să spun eu, oamenii ăia, înțeleg că nu vor să fie hăcuiți la un moment dat. Au un instinct de apărare.

VLAD: Eu nu m-am gândit că o să ajung aicea ca să-mi iau măsurile astea de apărare și să nu stau să fac instagramuri sau nu știu ce căcat.

PASCU MIRUNA: Îți repet un lucru. Ții minte când ți-am zis că nu-mi plac …eu nu am văzut pozele tale

VLAD: Eu unu mă gândeam că am ceva de prevenit.

PASCU MIRUNA: (n.l. neinteligibil) pozele tale

VLAD: Eu nu făceam trafic și nu făceam nimic. Nu mă ocupam cu…

PASCU MIRUNA: Nu, Vlad. Aici nu înțelegi tu problema.

VLAD: Ce e de înțeles?

PASCU MIRUNA: Știi ce mama? Că ce s-a întâmplat în „vamă” la 2 Mai a fost punctul maxim. Tu ai adunat mamă. Ai adunat energiile astea de căcat la tine, de când ai început viața asta.

VLAD: (n.l. neinteligibil) cu energii…

PASCU MIRUNA: (n.l. neinteligibil) dar înțelege-mă că e un cumul mama. Eu un cumul de probleme care s-au strâns. Ca dacă nu le avreai….una din ele dacă nu era…Rebeca dacă nu era, nu erai aici. Înțelegi? Măcar ea să nu fi fost. Sau alti ca …încă unul, doi. Cum să spun?! Ai stat în fundul gol pe stradă și toată lumea acuma scuipă spre tine mami. Ce să zic măi mămică, mă.

VLAD: Crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției