În fața a aproape 30.000 de spectatori prezenți pe Arena Națională, tricolorii au oferit o punere în scenă de tip „Dr. Jeckyll and Mr. Hyde“, cu o primă repriză neașteptat de bună din punct de vedere al jocului, atitudinii și realizărilor și o a doua în care n-au fost departe să strice tot ce făcuseră bun în primele 45 de minute.

După un început de tatonare, „galbenii“ au amenințat prima dată poarta în minutul 10 când Alibec angajat excelent de Moruțan ratează lobul peste portarul advers. Deschiderea de scor a venit în minutul 17 când Stanciu n-a părut deloc incomodat de unghiul foarte mic din care a avut de executat o lovitură liberă și a reușit să găsească plasa porții adverse. România simte miros de sânge și menține presiunea. Un minut mai târziu Alibec îl întinde pe goalkeeperul oaspeților care respinge greu în corner. Lovitura de colț rămâne fără rezultat însă fundașii noștri nu apucă să se retragă din careul advers pentru că Răzvan Marin trimite o minge la bătaie în suprafața de pedeapsă adversă iar Burcă reușește din cădere să trimită cu exteriorul în plasă, pentru ceea ce a fost primul său gol în echipa națională. Putea fi 3-0 la pauză dar șutul arădeanului Dennis Man trece puțin pe lângă poartă. Tot în prima repriză am mai consemnat și accidentarea lui Băluță, înlocuit de Cicâldău.

Repriza secundă începe cu un contraatac foarte tăios al bielorușilor care însă nu profită de o gafă a lui Ionuț Radu. Meciul este mult mai echilibrat lucru care se vede din raportul ocaziilor. Alibec lovește bara transversală din 7 metri iar în replică Bahar singur cu Radu îl ia la țintă pe portarul nostru. Jocul tricolorilor a scăzut mult în intensitate și calitate iar dintre jucătorii trimiși în teren, Dobre, Octavian Popescu, Tănase și Marius Marin, doar primul a adus ceva în plus. De altfel Dobre va semna și ultima ocazie a echipei noastre, în minutul 81, când șutul său cu stângul a trecut milimetric pe lângă poartă. Și, în loc de 3-0 și un final liniștit am avut parte de emoții. Morozov este scăpat din marcaj în minutul 86 și plasează elegant la colțul lung, readucându-și echipa în meci. Ultimele minute vor găsi echipa României apărându-se supranumeric în propria jumătate de teren. Răzvan Marin are în minutul 90 o intervenție neglijentă în careu asupra unui adversar dar arbitrii din camera VAR decid că a fost prea puțin pentru un penalty.

Până la urmă meciul s-a încheiat cu victoria României, care reușește să facă 6 puncte din acest prime două partide, la fel ca și Elveția care, după 5-0 cu Belarus, a trecut cu 3-0 de Israel. Marea surpriză a venit însă din Kosovo acolo unde egala Israelului din prima etapă s-a împiedicat incredibil de Andorra, scor final 1-1.

Revenind la meciul echipei naționale a României, să punctăm și componența formației trimise în teren de Edi Iordănescu: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R. Marin, Băluță, Stanciu (77. M. Marian) – Moruțan (65. Dobre), Alibec (77. Tănase), Man (65. O. Popescu)

Următoarele meciuri ale României sunt programate pe 16 iunie și 19 iunie, ambele în deplasare, cu Kosovo respectiv Elveția.

(foto: frf.ro)

Recomandările redacției