Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâşia Gaza se apropie de sfârşit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană, relatează Reuters. Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfăşura mai multe forţe de-a lungul graniţei de nord cu Libanul, unde luptele cu mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, s-au intensificat.

„După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forţe spre nord. Şi vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Şi, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenţii noştri (evacuaţi)”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian Channel 14. „Dacă vom putea, vom face acest lucru pe cale diplomatică. Dacă nu, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce (pe rezidenţi) acasă”, a promis el. Multe oraşe israeliene din apropierea graniţei cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: „Foarte curând”. Dar armata va continua să opereze în Gaza, a adăugat el. „Nu sunt dispus să pun capăt războiului şi să las Hamas aşa cum este”, a subliniat premierul israelian. Netanyahu şi-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas. (sursa:news.ro)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției