La o săptămână după vizita la Arad în care l-a cunoscut pe Alexandru Meszar, președintele de facto al UTA-ei, Nicolae Bara, fostul patron al clubului arădean în perioada 2006-2008 s-a întâlnit în această după-amiază la București cu Simeon Apreutese și Rudi Vizental, doi dintre oamenii de afaceri arădeni care formează grupul Next Gen, care în vară a dorit preluarea clubului UTA dar s-a lovit de refuzul lui Alexandru Meszar.

Scopul și ideea întâlnirii a fost dezvăluită chiar de către Nicolae Bara: „În primul rând am dorit să ne cunoaștem, că nu ne cunoșteam. Apoi am încercat să înțeleg ce-i determină și ce doresc să facă. Dacă tot eram în zonă am zis că e bine să mă și întâlnesc cu cei care își manifestă public dorința să vină, să investească, mai ales că sunt și arădeni. În perioada mea n-am avut parte de astfel de inițiative că n-a venit nimeni să mă întrebe. Mi-am și zis, uite ce noroc pe domnul Meszar și pe echipă, într-un fel firesc, că s-a făcut stadionul, echipa are un public nemaipomenit, are și rezultate chiar dacă e o perioadă nefastă. Așadar azi i-am cunoscut și azi am început să-i înțeleg cine sunt și ce-i determină. E o perioadă în care e clar că trebuie să mă informez în ceea ce privește ceea ce se vrea și ceea ce se dorește. I-am spus de altfel și domnului Meszar că voi încerca să am o întâlnire de cunoaștere și cu acești oameni de afaceri. Acum va trebui să analizez, să pun în balanță ceea ce mi-au spus, nu cred că încă sunt în situația de a trage o concluzie. Interesul meu este să ajut UTA, dacă pot; dacă nu pot, rămân un suporter din umbră și voi urmări ca și până acum fenomenul.“

Întâlnirea dintre Nicolae Bara și grupul Next Gen vine în contextul în care UTA se rostogolește tot mai abrupt spre Liga 2. De obicei într-un asemenea scenariu, cluburile respective își pierd forța de atracție pentru posibili investitori. Iată însă că la UTA lucrurile se întâmplă invers și în ciuda rezultatelor tot mai nesatisfăcătoare și a perspectivei din păcate destul de realiste a unei posibile retrogradări, cu toate consecințele inclusiv financiare care ar decurge de aici, UTA continuă să suscite interes și emulație. Asta spune ceva atât despre farmecul irezistibil al acestui club dar este poate și un test pentru trăinicia și autenticitatea interesului pe care acești oameni de afaceri arădeni (în cazul Next Gen) sau apropiați de Arad (cum este Nicolae Bara) îl manifestă față de UTA.

În ceea ce-l privește pe Nicolae Bara, acesta a reconfirmat faptul că, dacă nu intervine o situație neprevăzută, va reveni la Arad pentru a viziona meciul dintre UTA și FC Botoșani, ocazie cu care va avea o nouă întâlnire cu Alexandru Meszar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției