napo1Ionuț Chirilă jubilează după ce Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne a acordat verdict favorabil Concordiei Chiajna, reprimind-o în Liga I în detrimentul celor de la Rapid București.
Federația Română de Fotbal luase o decizie uluitoare în urmă cu o lună, programând un meci de baraj între retrogradata Concordia Chiajna și exclusa Rapid București, acordând învingătoarei dreptul de a rămâne pe prima scenă. Giuleștenii s-au impus la penalty-uri, dar se văd din nou scoși din competiție, de această dată definitiv, deși au disputat două etape din sezonul 2013-2014!
„În conformitate cu Statutul Fe­derației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență al FRF urmează să ia act de această decizie și să dispună punerea ei în aplicare, Liga Profesionistă de Fotbal, în calitate de organizator al campionatului Ligii I, fiind singurul organism competent în ceea ce privește aplicarea în concret a deciziei TAS menționate”, scrie într-un comunicat postat astăzi pe site-ul FRF.
Rapidul ar fi trebuit să joace sâmbătă cu Steaua, dar la această oră meciul – cu Concordia pe post de adversar al steliștilor – e incert. „Consider că meciul acesta ar trebui să se amâne, dar noi suntem o echipă care respectă orice se va decide. Lumea a confundat cererile noastre, a fost cererea de nejucare a barajului, care a fost respinsă, și procesul pe fond, care s-a judecat după ce s-a jucat barajul. Pentru cei care contestă și menținerea noastră în Liga I le spun că există deja precedente, când și alte formații, nelicențiate, au rămas în Liga I”, a comentat Ionuț Chirilă la Sport.ro.
Arădeni în dubiu
Legat de Rapid, fostul căpitan al UTA-ei, Claudiu Pascariu, s-a pregătit joi seară cu UTA, în așteptarea concretizării ofertei pe care o avea de la Rapid în Liga I. Excluderea giuleștenilor îi încurcă fără îndoială planurile apărătorului arădean, care putea profita de ieșirile din schema Rapidului ale lui Abrudan și Oros. Tot la Rapid dăduse probe și mijlocașul Marius Chindriș. Singurul arădean bucuros de afacere e Florin Purece, mijlocașul Concordiei, care a jucat și anul trecut pentru ilfoveni pe prima scenă.

Recomandările redacției