Record de clătite la Moneasa! Cel puțin 20.000 de clătite vor fi pregătite în stațiunea Moneasa pentru turiștii care vor participa la ediția a XXII-a a Festivalului “Parada Clătitelor”.
Evenimentul, care atrage anual mii de turiști, are loc în acest weekend, iar capul de afiș va fi reprezentat de artiștii Cătălin Crișan, Tinu Vereșezan și Cristian Pomohaci.
Primăria Moneasa se așteaptă anul acesta la 15.000 de vizitatori, după ce, la ediția de anul trecut, au fost 17.000 în cele două zile de festival, conform radiotimisoara.
“Clătitele vor fi preparate după numeroase reţete, pentru toate gusturile. Se anunţă o vreme bună şi suntem convinşi că vor veni cel puţin 15.000 de oameni, pentru care vor fi preparate 20.000 de clătite. Anul trecut au fost atât de mulţi vizitatori încât nu a mai fost niciun loc de parcare în staţiune şi în sat, iar poliţiştii au fost nevoiţi să întoarcă maşinile din drum încă de la Dezna, pentru a nu bloca complet Moneasa. Am pregătit un program de muzică uşoară şi folclorică, iar în parcul din centrul staţiunii, unde are loc festivalul, vor fi în jur de 40 de comercianţi”, spune primarul Ioan Nuțu Herbei.
Intrarea va fi liberă la toate spectacolele. Vizitatorii sunt pe aleea principală din staţiune, unde vor fi preparate clătite, dar vor exista standuri şi cu diverse produse tradiţionale.
Cei care ajung la Moneasa pot încerca tirolienele din zonă, se pot plimba cu trenulețul pe un traseu care ajunge la un loc de belvedere sau pot merge la ștrand.
Organizatorii evenimentului sunt Primăria Moneasa şi Centrul Cultural Județean Arad.

Recomandările redacției