Încă o cascadă spectaculoasă din România s-a prăbuşit. Clocota, din Hunedoara, este cunoscută pentru apele sale termale, care cad de la 20 de metri înălţime şi creează un peisaj de vis. O bucată de stâncă a căzut, însă, exact în locul în care turiştii stau mereu să îşi facă fotografii.

 

Bucata de stâncă a căzut noaptea, altfel ar fi făcut victime – a căzut în locul unde turiştii făceau selfieuri la Cascada Clocota, un simbol al staţiunii Geoagiu Băi, din judeţul Hunedoara. Ghizii spun, însă, că nimeni nu este vinovat de prăbuşire.

 

Claudiu Nicolae Şimonaţi, consilier în turism: S-a prăbuşit partea aceea cu ţurţurii. Era şi normal şi firesc acest lucru. La un moment dat s-a format o greutate. Din cauza acelei greutăţi era şi normal ca acel perete al cascadei să se disloce. Dar totuşi şi aşa, în momentul de faţă arată spectaculos, această cădere acum în două trepte.

Turiştii vin în continuare să admire Cascada Clocota şi tot găsesc ceva demn de fotografiat.

 

 

Ghizii îi sfătuiesc pe turişti să respecte indicaţiile de la cascada Clocota, ca să nu se accidenteze.

 

Claudiu Nicolae Şimonaţi, consilier în turism: Să nu mai intre sub această cascadă să se îmbăieze, să facă duş, cum spun ei. Pot să vină să-şi facă poze, să filmeze, dar nu mai au voie să intre sub această cascadă. S-ar putea acorda şi amenzi, dacă nu respectă şi dacă întrec limita bunului simţ

 

​În urmă cu doi ani, România a mai pierdut o perlă a turismului

În urmă cu doi ani, România a mai pierdut o perlă a turismului – cascada Bigăr din Caraş-Severin. Atunci s-a prăbuşit celebrul clopotul care o făcuse faimoasă în toată lumea. La Clocota, vestea bună este că se poate regenera în timp.

 

Petru Urdea, geolog: Intervine elementul numit răbdarea de ani de zile. Acest depozit s-a format în sute de ani. Noi şanse să vedem într-un viitor foarte apropiat o cascadă aşa cum a fost, nu avem. Fenomenul natural este unul de durată.

 

Între timp, cine vrea să admire cascada Clocota, o găseşte la o plimbare de câteva minute de centrul staţiunii Geoagiu-Băi. Chiar şi acum, când o parte din stâncă s-a rupt, oferă în continuare un peisaj instagramabil

Sursa Observator

Recomandările redacției