O nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR începând de marţi, 17 octombrie 2023, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, anunţă Ministerul Finanţelor. ”Începând de marţi, 17 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, precizează Ministerul Finanţelor.

 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

„Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opţiuni, adaptate nevoilor şi preferinţelor fiecăruia, incluzând scadenţe diferite şi modalităţi multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale şi poate fi accesat din orice colţ al ţării, atât online cât şi fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor, poate să apeleze la Tezaur”, a transmis ministrul de Finanţe, Marcel Boloş. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

 

-Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

-Între 17 octombrie – 10 noiembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;

-Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 în mediul urban şi 17 octombrie – 8 noiembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A. (sursa:news.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției